Чет муабети (ти реков-ми рече)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Тоа е, кај што има сила нема правдина :eek
Ќе мора сега да читаме таму глупости во филозофија и психологија, а убаво ќе си дискутиравме за убави жени..
Или за убави професори...
:)

Трачарица :zelen
Arkantos де бе намини,немам со кого да се скарам,а кога е така многу е штама и нема кој да резимира со некоја мудра мисла во рецитал пост за собирање лајкови :D
пак наречиме дека сум во арните

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Хептаграм
Сакам да те прашам нешто.
Бев во Охрид во Плаошник во црквата.
Внатре не знам дали некогаш си бил,има едно како столица од дрво.
Изрезбарена е со шари и мотиви световни.
На двете страни горе(лево и десно)на столицата(како престол е)
имаше изрезбарено пентаграми.
Можеш да ми кажеш нешто повеќе за тоа?
Онака ме интересира зошто пентаграмите.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com

Не знам, сметам дека најдобро е да прашаш некој монах во врска со тоа... или ако одиш пак таму, прашај некој што работи таму, не за џабе земаат плата! :)
Од кога е столицата, кој ја правел, за кој, зошто итн...

Според мене не гледам ништо лошо во тие симболи. Сигурно се врзани некако со симболот на Исус како божји син кај христијаните.(nod)

Нормално има луѓе кои веднаш штом ќе видат пентаграм ги асоцира на сатанизам или нехристијански симбол, или ако видат свастика и веднаш им текнува само на нацистичка Германија...

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Не знам, сметам дека најдобро е да прашаш некој монах во врска со тоа... или ако одиш пак таму, прашај некој што работи таму, не за џабе земаат плата! :)
Од кога е столицата, кој ја правел, за кој, зошто итн...

Според мене не гледам ништо лошо во тие симболи. Сигурно се врзани некако со симболот на Исус како божји син кај христијаните.(nod)

Нормално има луѓе кои веднаш штом ќе видат пентаграм ги асоцира на сатанизам или нехристијански симбол, или ако видат свастика и веднаш им текнува само на нацистичка Германија...
Не не мора да значи дека е поврзано со сатанизам.
Еве читам на википедија всушност е симбол на Венера,што значи поврзан е со љубовта.
Понатаму симбол е на вистината итн.
Има многу толкувања за истиот.
Онака ми текна да те прашам може ќе знаеше.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Кога ке те надвјаксат обврски милион,и кога нема да имаш време да и посветиш внимание на ташната што си ја носела вчера од што денеска со оваа гардероба не ти одговара,а за утре треба некоја трета,па само префрлуваш од една во друга....и ред други причини,ќе разбереш :)
Камо да се има време секогаш за се да биде апсолутно солидно организирано и на ова поле.

Можда и до тоа е. Ама лично мислам дека повеќе е до тоа што би ми сметало да носам премногу работи (I like to travel light), плус што ми смета кога работите не се "на свое место". Јас тоа си го викам "тоа е една од оние Monk работи" - ако ја имаш гледано серијата Monk, ќе сфатиш за што зборам.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Можда и до тоа е. Ама лично мислам дека повеќе е до тоа што би ми сметало да носам премногу работи (I like to travel light), плус што ми смета кога работите не се "на свое место". Јас тоа си го викам "тоа е една од оние Monk работи" - ако ја имаш гледано серијата Monk, ќе сфатиш за што зборам.

Да да,те разбирам,но во зависност од степенот на обврски цел живот се менува,а камоли една ташна :)

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger