Помош за проектни задачи/состави/писмени

marinium

Полноправен Член
9 септември 2013
56
7
8
26
помош...за утре ми е ..знам касно пишувам ама сеа ми текна за овдека.Значи по социологија со наслов "Јас како општествено битие " демек за подобро да не запознаела проф. и да напишеме... и ја нез како...ни мама незнае :p xD треба да е нешто демек се претсавуваш што си кој си..да се опишеш карактерно, што сакашда работиш ...и со тоа како ќе помогнеш и придонесеш во општеството..која е твојата функција во општ. кај се замислуваш за десет години....нешто за животот...
p.s знам дека е и премногу од личен аспект....али ве молам некако па јас ке додадам ке уфрлам....фалла :cuc:

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
помош...за утре ми е ..знам касно пишувам ама сеа ми текна за овдека.Значи по социологија со наслов "Јас како општествено битие " демек за подобро да не запознаела проф. и да напишеме... и ја нез како...ни мама незнае :p xD треба да е нешто демек се претсавуваш што си кој си..да се опишеш карактерно, што сакашда работиш ...и со тоа како ќе помогнеш и придонесеш во општеството..која е твојата функција во општ. кај се замислуваш за десет години....нешто за животот...
p.s знам дека е и премногу од личен аспект....али ве молам некако па јас ке додадам ке уфрлам....фалла :cuc:
Ти како општествено битие...
Јас како општествено битие...
Знаеш, јас си имам навика редовно кога ќе прочитам дека на децата од тука им треба помош за некаков есеј да го напишам и да им одмогнам(затоа што тоа не е помош, тоа е унаказување од секаков аспект), ама овој пат ќе направам исклучок.
Знаеш зошто? Затоа што Јас...и Ти, не е ист поим. Јасно, и двете спаѓаат во групата „Лични заменки“ но не е исто.
И баш е тема, на која треба да застанеш и да речеш. Чекај...што јас сакам? Кон што јас целам? Имам ли јас нешто за кое цврсто се борам во овој мој живот? Што е живот? Кои се моите сфаќања за поимот живот? Ми се допаѓа ли околината во која живеам? Сакам ли да бидам тука, сакам ли да бидам она што сум?
... Како би можел јас или било кој друг, да одговорам/одговори, во твое име?
Одговорот е: Никако...

marinium

Полноправен Член
9 септември 2013
56
7
8
26
Ти како општествено битие...
Јас како општествено битие...
Знаеш, јас си имам навика редовно кога ќе прочитам дека на децата од тука им треба помош за некаков есеј да го напишам и да им одмогнам(затоа што тоа не е помош, тоа е унаказување од секаков аспект), ама овој пат ќе направам исклучок.
Знаеш зошто? Затоа што Јас...и Ти, не е ист поим. Јасно, и двете спаѓаат во групата „Лични заменки“ но не е исто.
И баш е тема, на која треба да застанеш и да речеш. Чекај...што јас сакам? Кон што јас целам? Имам ли јас нешто за кое цврсто се борам во овој мој живот? Што е живот? Кои се моите сфаќања за поимот живот? Ми се допаѓа ли околината во која живеам? Сакам ли да бидам тука, сакам ли да бидам она што сум?
... Како би можел јас или било кој друг, да одговорам/одговори, во твое име?
Одговорот е: Никако...

се потрудив напишав сам .... :S :)

Sara.Be

Нов член
15 февруари 2013
13
7
3
Prilep
А може мене да ми помогнете?
тешко мене со наставничката низ адава по мн домашна па додека ја пишувам едната вие да ми кажете како треба за др.. треба содржинска анализа на песната ,,Вардар’’ од Анте Поповски, а во тоа спаѓа:
- Мотив
-Идеја
-Поетски слики
-Вид на строфи
- Стихови
- Карактеристики на ликовите кои се опеани
- Биографија за авторот
- Лирски и епски елементи
- Стилски фигури..
еве ја песната
Воѓе , бели воѓе
кај црна црните?
Од вас до мене
од мене натака
кого барате?

Под дното ви бездна небид
врз ви копја и векови...

Воѓе, бели воѓе
кај црна црните
кого барате?
Времиња, никојпат не ве напуштил,
никојпат не ќе пресуши.

Ако го снема меѓу брановите
ќе потечеме по планињето.

Ако не стигнат планини
-од нас направете.

Времиња
никојпат не ве напуштил
никојпат не ќе пресуши
нашиов вруток - Непокор

marinium

Полноправен Член
9 септември 2013
56
7
8
26
тешко мене со наставничката низ адава по мн домашна па додека ја пишувам едната вие да ми кажете како треба за др.. треба содржинска анализа на песната ,,Вардар’’ од Анте Поповски, а во тоа спаѓа:
- Мотив
-Идеја
-Поетски слики
-Вид на строфи
- Стихови
- Биографија за авторот
- Стилски фигури..
еве ја песната
Воѓе , бели воѓе
кај црна црните?
Од вас до мене
од мене натака
кого барате?

Под дното ви бездна небид
врз ви копја и векови...

Воѓе, бели воѓе
кај црна црните
кого барате?
Времиња, никојпат не ве напуштил,
никојпат не ќе пресуши.

Ако го снема меѓу брановите
ќе потечеме по планињето.

Ако не стигнат планини
-од нас направете.

Времиња
никојпат не ве напуштил
никојпат не ќе пресуши
нашиов вруток - Непокор

по глупа скапана песна нема...у 8 ја има... али наставничкaта рече глупа била и тешка така да не ја ни прочитавме :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Sara.Be

Sara.Be

Нов член
15 февруари 2013
13
7
3
Prilep
Хахахаххахахахахахахаха.. нз што да кажам за песната... Само ако имам 3 минуси и одма 1 у дневник.. (малку е глупава наставничката) :mad -.-'

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
- Мотив
-Идеја
-Поетски слики
-Вид на строфи
- Стихови
- Биографија за авторот
- Стилски фигури..
еве ја песната
Воѓе , бели воѓе
кај црна црните?