Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не е прскано, средено е, уџум далеку е од патишта и луѓе и пластики и хемии и сешто. Воздухот е чист.

Нема зафрканција момак :)

Нормално, љубител на апчиња тешко да го убедиш дека виното е подобро за лечење на главата од тие проклети апчиња!
Ќе си најде оправдувања 100! А треба само да голтне некоја голтка вино и да види :)

Ти кажав, не ми го поднесува желудникот. Не сум го препил, пијам домашно вино многу ретко 2-3 пати годишно. И јас ти велам, ибупрофенот има многу посладок вкус од било кое вино плус не прави киселини во желудник плус не влијае на локомоторен систем.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Абе батали ти во широка употреба.
Кавадарката сигурно е вода што поминала за да ги исчисти цевките од квалитетното вино претходно + некои забегани додатоци!

Јас си зборував за домашно убаво винце, свое грозје одгледано...
На тоа мислев... брееј :)

Ми уништија уживањето!!! Детишта! :gjavol
Марш таму не се дружам со вас веќе :D

Тебе твоите не ти помогнале, јас како странец да ти помогнам? :eek
Како бре виното не оди со твојот организам?
Си препил бре младичу? Или никогаш не си пиел вино? :^)

Е тоа....и после младината ваква или онаква...шо да праиме, 3 литра за 99 денари, кој прв ќе промрчи околу `квалитетот` на виното е предавник!
А за домашно, да.... целиот процес е во твои раце нема непријатни изненадувања а самото вино може да испадне и подобро од очекуваното.
Ако е дел од патот по кој се движи Вољата....

Иако има и сомнителни работи, она `Тга за југ кое држи висока цена за овдешни услови и има некаков статус на добро вино.....после консумирање на едно шише, 0,7 литри во период од некои три часа.....релативно ок, му се приспива на човек, опуштен, инхибициите отишле на одмор и сето тоа....
Данокот се плаќа наутро кога сонот ќе биде прекинат со лелеци и превиткувања, опишаната глава станува мејкшифт рачна бомба а желудникот се бори некако да преживее.... и пак скромниот кафетин, неугледниот и нефенси аналгин и крајната инстанца, јадната сода-бикарбона (бејсик хемија).... го спасуваат настраданиот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Е тоа....и после младината ваква или онаква...шо да праиме, 3 литра за 99 денари, кој прв ќе промрчи околу `квалитетот` на виното е предавник!
А за домашно, да.... целиот процес е во твои раце нема непријатни изненадувања а самото вино може да испадне и подобро од очекуваното.
Ако е дел од патот по кој се движи Вољата....

Иако има и сомнителни работи, она `Тга за југ кое држи висока цена за овдешни услови и има некаков статус на добро вино.....после консумирање на едно шише, 0,7 литри во период од некои три часа.....релативно ок, му се приспива на човек, опуштен, инхибициите отишле на одмор и сето тоа....
Данокот се плаќа наутро кога сонот ќе биде прекинат со лелеци и превиткувања, опишаната глава станува мејкшифт рачна бомба а желудникот се бори некако да преживее.... и пак скромниот кафетин, неугледниот и нефенси аналгин и крајната инстанца, јадната сода-бикарбона (бејсик хемија).... го спасуваат настраданиот.

Има и природни лекови. На пример расолница :D

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com

Ибупрофен... брррр, језиво име :)
Силување не е паметно со алкохолот - па и со се друго.
Треба да се оди до таму колку што се може. Не да се силува виното до крајни граници...
Утре, ти стануваш, главата уште на перница лежи и ти вели: е каде бре брат? :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ти кажав, не ми го поднесува желудникот. Не сум го препил, пијам домашно вино многу ретко 2-3 пати годишно. И јас ти велам, ибупрофенот има многу посладок вкус од било кое вино плус не прави киселини во желудник плус не влијае на локомоторен систем.

Има шугар коутинг ибупрофенот, затоа е благ....фор а вајл....(дамн, пустата латиница, како капка вода во пустина ми фали, не може да се изрази човек како што му е воља...:D

Ибупрофен... брррр, језиво име :)

Силување не е паметно со алкохолот - па и со се друго.
Треба да се оди до таму колку што се може. Не да се силува виното до крајни граници...
Утре, ти стануваш, главата уште на перница лежи и ти вели: е каде бре брат? :D

Контрари ту популар белиф, жените стапуваат на........ сомнителна сцена во пијана состојба...за среќа или за жал, не би навлегувал сега во тоа...:)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Има шугар коутинг ибупрофенот, затоа е благ....фор а вајл....(дамн, пустата латиница, како капка вода во пустина ми фали, не може да се изрази човек како што му е воља...:D

Је**ш га (пошто вулгарности може да се користат само ако се цензурирани и тогаш читателите паѓаат у несвест пошто не го знаат зборот) нема винобран... ќе им пишам замерка да стават винобран.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не е прскано, средено е, уџум далеку е од патишта и луѓе и пластики и хемии и сешто. Воздухот е чист.

Нема зафрканција момак :)

Нормално, љубител на апчиња тешко да го убедиш дека виното е подобро за лечење на главата од тие проклети апчиња!
Ќе си најде оправдувања 100! А треба само да голтне некоја голтка вино и да види :)

Зошто проклети апчиња, клети се грчињата, не се ваљда и апчината?! Така мали округли шарени симпатични, не е залудно она предупредување кип авеј фрој чилдрен, пошто личат на бомбони.
А за виното како лечење на глава....не знам.....кога веќе постојат разни ствари кои ќе го однесат главоболието во бездната на заборавот...
images

Је**ш га (пошто вулгарности може да се користат само ако се цензурирани и тогаш читателите паѓаат у несвест пошто не го знаат зборот) нема винобран... ќе им пишам замерка да стават винобран.

Чудни се патиштата на цензурата. е*е незер Скру...џ лик од едно дело на Чарли Дикенс делува скроз неморално. А Дикенс, крајно морална особа, фини книги....и ете софтверот го цензурираше кутриот Дикенс со звездичка :(
Не ги имам разгледано правилата, може некаде има и копи пејстирани делови на Малеус Малефикарум, прирачникот за лов на вештици...