Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ако сонце, ако. Тоа е убаво :*
Ама пиј си и домашно вино, нема да ти наштети ;)

Еве сеа ќе не` носат на операција да ни вградат органски микро-чипови за кога ќе се разбудиме од анестезијата да можеме да прајме појаки алгоритми. (muscle)
Се` за науката.

Бобо и виното е наука. :zelen

Е како наука, тоа е природна работа. Не лажи по форуми тука.

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Е како наука, тоа е природна работа. Не лажи по форуми тука.

Малку подлажнувам де :D
Природно е грозјето, па кога ќе видиш хемиски состав на грозјето и тоа ќе го сместиш во наука, за на крајот да стигнеш до степен во кој не можеш да најдеш граница меѓу природно и наука :zelen

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Малку подлажнувам де :D
Природно е грозјето, па кога ќе видиш хемиски состав на грозјето и тоа ќе го сместиш во наука, за на крајот да стигнеш до степен во кој не можеш да најдеш граница меѓу природно и наука :zelen

Абе види ја, виното вештачко го направи.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Еве сеа ќе не` носат на операција да ни вградат органски микро-чипови за кога ќе се разбудиме од анестезијата да можеме да прајме појаки алгоритми. (muscle)
Се` за науката.

Де бре ако си на електро, не си електро инжењер :) Полека со науката, ќе ти изгори умот после навистина ќе треба чип во глаа за да јадеш, не за друго.
Дипломирај еднаш, па џиткај се наоколу потоа со науката... Како ќе те трпат дома после тоа, не знам, навистина не знам :)

Ти велам намали апчиња, земи си виното во рака и уживај... (nod)
Вино > апови :nerd

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Виното, пивото, ракијата........што се во широка употреба се индустриски произведувани отрови и неспоредливо поштетни отколку апови/аналгетици. Пример коњакот од Бадел. Коњак, фино, фенси.... а тоа етанол со вода, боја и арома, измешано во некој силоси во загреб, флаширано и пратено по балканот, за рајата да се опушта на `природен` начин... збиља красно...

При главоболие, стомачно-цревни ужаси и општа зомбифицираност кои уследиле после ноќ исполнета со `природно вино` пропонентите на природноста посегнуваат кон кодеински препарати (кафетин) тоа е нешто како морфиум за сиромаси за да го скратат благопријатното дејство на алкохолот на нивниот оганизам со посебен акцент на главата која делува како да се вгнездиле оси внатре и дека може да експлодира, убивајќи све во собата со шрапнел....од коските на черепот.

Ако вештачката хемија е чаре за природниот алкохол....ондак незнам..... многу раја по бразил и америка тураат етанол во коли како гориво.... русите го пијат ко невидени... перцепции...факат.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Де бре ако си на електро, не си електро инжењер :) Полека со науката, ќе ти изгори умот после навистина ќе треба чип во глаа за да јадеш, не за друго.
Дипломирај еднаш, па џиткај се наоколу потоа со науката... Како ќе те трпат дома после тоа, не знам, навистина не знам :)

Ти велам намали апчиња, земи си виното во рака и уживај... (nod)
Вино > апови :nerd

Не можам...помогни ми :{ Виното не ми го поднесува желудникот. Мојот живот нема веќе смисла. :place

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World

Абе батали ти во широка употреба.
Кавадарката сигурно е вода што поминала за да ги исчисти цевките од квалитетното вино претходно + некои забегани додатоци!

Јас си зборував за домашно убаво винце, свое грозје одгледано...
На тоа мислев... брееј :)

Ми уништија уживањето!!! Детишта! :gjavol
Марш таму не се дружам со вас веќе :D
Тебе твоите не ти помогнале, јас како странец да ти помогнам? :eek
Како бре виното не оди со твојот организам?
Си препил бре младичу? Или никогаш не си пиел вино? :^)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Абе батали ти во широка употреба.
Кавадарката сигурно е вода што поминала за да ги исчисти цевките од квалитетното вино претходно + некои забегани додатоци!

Јас си зборував за домашно убаво винце, свое грозје одгледано...
На тоа мислев... брееј :)

Ми уништија уживањето!!! Детишта! :gjavol
Марш таму не се дружам со вас веќе :D

Го прскаш грозјето? Сигурен си што се` има во почвата од која се храни? Сигурен си дека воздухот околу е чист? Онака само колку да ти го расипам вкусот де.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Го прскаш грозјето? Сигурен си што се` има во почвата од која се храни? Сигурен си дека воздухот околу е чист? Онака само колку да ти го расипам вкусот де.

Не е прскано, средено е, уџум далеку е од патишта и луѓе и пластики и хемии и сешто. Воздухот е чист.

Нема зафрканција момак :)

Нормално, љубител на апчиња тешко да го убедиш дека виното е подобро за лечење на главата од тие проклети апчиња!
Ќе си најде оправдувања 100! А треба само да голтне некоја голтка вино и да види :)