Па и според болката кај е лоцирана и мене ми асоцира на покачен крвен притисок.. Уште утре ќе проверам. Веројатно ми требаше и поттикПровери си крвен притисок пулс. Веројатно имаш покачен крвен притисок.

Па и според болката кај е лоцирана и мене ми асоцира на покачен крвен притисок.. Уште утре ќе проверам. Веројатно ми требаше и поттикПровери си крвен притисок пулс. Веројатно имаш покачен крвен притисок.
Не ми благодари. Има еден лесен тест да провериш веднаш, ама утре провери со апарат за да си сигурна.Па и според болката кај е лоцирана и мене ми асоцира на покачен крвен притисок.. Уште утре ќе проверам. Веројатно ми требаше и поттикТи благодарам !!
Е баш ми се лакираниНе ми благодари. Има еден лесен тест да провериш веднаш, ама утре провери со апарат за да си сигурна.
Ако не ти се лакирани ноктите, провери го показалецот. Ако имаш две црвени линии и една бела најверојатно имаш покачен притисок.
Мигрена не се лекува. Зависно од тоа колку често ти се јавува главоболка и колку е јака главоболката можеш да ја третираш со апчиња. Краен случај е операција на мозокот. Има неколку видови апчиња кои може да ти ги препишат, ама внимавај затоа што некои се наркотични аналгетици и може да створиш зависност. Како и да е, трк на лекар.Fuck, дефинитивно имам мигрена. За мигрена треба ли да се консултира со лекар? Тие лие препорачуваат апчиња? Или можам сама да го решам проблемот? Моментално колку што јас знам, не може да се реши перменентно мигрената...
Имаше право. Имам висок крвен притисок. Мерев два пати денес. 147 со 99, после 159 со 101 ..Провери си крвен притисок пулс. Веројатно имаш покачен крвен притисок.
Иди консултирај се со лекар и нека ти препише терапија ако ти се јавува постојано. Висок притисок е малку потешко да се излечи и обично долго траат терапиите ако не се користат правилно.Имаше право. Имам висок крвен притисок. Мерев два пати денес. 147 со 99, после 159 со 101 ..
Во мојот случај е наследно сигурно. Затоа и не сум мн изненадена,ама на 21 година.. Секако ќе морам да идам на доктор а веќе знам и кои две работи морам да ги елиминирам од старт, од кои сум зависна.. Кока кола и кафеИди консултирај се со лекар и нека ти препише терапија ако ти се јавува постојано. Висок притисок е малку потешко да се излечи и обично долго траат терапиите ако не се користат правилно.
Дa не те плашам, ама можно е и да е мигрена. Можно е да се многу работи. Може да имаш проблем со видот ко што ти кажаа над мене, можно е да имаш недостаток на некој витамин или минерал, можно е уште 300 други дијагнози.