Нешта кои можат да ве расплачат...

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
Емотивна сум ама не сум некоја голема плачка...има некои моменти кои ќе допрат длабоко во мене,ама сепак нема да пуштам солза, ќе ми стои грутка во грло.. може да ме растажи некоја сторија,нечиј исповед....
Може ќе ви биде чудно ама грутка во грло ми стоеше кога братучетка ми ми кажа дека дечко и ја побарал за жена, исто и за нејзината веридба и свадба..:frown
Тешко ми е и кога некој близок ќе ми каже некој лош збор,ќе ме повреди.

• Ми се допаѓа
Реакции: Мила and parvati

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Многу сум емотивна, ама не секогаш ги покажувам надвор емоциите. Чист пример за ова е кога умре Тоше, ни една солза не пуштив ама не ми беше убаво во срцево..
А нешто што најмногу може да ме расплаче тоа е смрт на некое куче! Или некоја приказна за куче..
Често ми доаѓа да заплачам и кога некој ќе ме пренервира..или ми зборува глупости :)

mAcIkA

Истакнат Член
14 февруари 2012
382
516
393
кога ке видам стари баби и дедовци ,изнемоштени или пак кога раговарам со некоја стара личност,веднаш ми доагаат солзи на очите ,многу ми е некако жал за сите стари лица и многу сакам на био каков начин да им помогна,исто мајками и таткоми знаат да ме расплачат кога ми објаснуваат нешто што знам дека не е така а неможам да се искарам со нив..дечкоми кога ми зборува убави работи...емисии како све за љував,ама оние каде што има постари:(...од филмови само Hachiko the dog story ме има расплакано:(

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Чудното е што можам да бидам ладна камен пред некои битни работи, што би го расплакале секој нормален човек, а да се расплачам на ситници што некој не би ги ни приметил можеби.

Последно...едно мачорче што се мота пред влез, улично е ама си го чуваме сите.
Беше многу ладно, се згрчило пред врата најверојатно гладно а јас излегувам за на работа.
Кога ме виде дојде до мене и со ноџињата и шепите почна да прави напори да ми се качува по нога да го земам во раце.

Толку немоќно и премрзнато делуваше, а сепак толку исполнето со љубов...
Да, ми надојдоа солзи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and kones

Alex M.

Староседелец
17 февруари 2012
330
523
693
London,UK
Чудното е што можам да бидам ладна камен пред некои битни работи, што би го расплакале секој нормален човек, а да се расплачам на ситници што некој не би ги ни приметил можеби.
Исто и ја ии кога плачам не смее никој да ме види :)

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Јас ретко можам да заплачам пред другите, ама во себе или кога ќе сум сама, знам колку ми паѓа тешко..Инаку, променлива личност сум, некогаш можат толку нешта да ме расплачат, некогаш на истите тие би била потполно ладнокрвна.
Знаат некои зборови да ме повредат од блиски личности, кога гледам изнемоштени лица, бездомници, животни такви скитници..одма ми се ствара тешко, стварно лоша слика за гледање.. :frown

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Па вака филм ова она неможе да ме расплаче а искрено и одамна неам плачено со години више..а инаку што ме расплакало до сеа е ради неправдина, проблеми со здравје и такви некој работи..