Чет муабети (ти реков-ми рече)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Моја грешка де, мислев на течење на дискусија.
За првото, не знаеш дали се бунат, затоа што не си била во директна дискусија со модератори лице во лице. А има и понекое прострујување каде модераторите си кажуваат дека им пристигнуваат пораки со кукање.
2. За жал, во последно време да. Тоа е можеби затоа што порано сме имале ентузијазам да отвораме теми и сме го правеле тоа, но поради фрекфентноста на играчница темите, некако тој ентузијазам има опаднато. Барем тука и самата си свесна.
Едит: Кукањето на профили може и да се скрати ако се нема основ. А се` почесто и се нема. Работа? добиваат плата модераторите за да мораат да се врзуваат стриктно кон етиката - на прво место е купецот. Сепак и членувањето е привилегија, не и исклучително право.
Не,не зимаат плата.
Не за се во животот добиваме плата.
Но не секој прави некои работи ради ред.
Ако треба да се заслужни за успони,нека го носат товарот и за падови.
Така е во животот,а и форумов е дел од животот.Бар на членовите во него.За некои по малку,за некои повеке,но ретко кој е и сам свесен колку,а уште помалку и јавно да признае.
Неможеме да очекуваме нешто од сите оние кои членуваат,кога за одредени работи постои тим.
Зошто тогаш тимот е одбран ако не за да биде водач кон некои ,,цели,,?
Што е целта на тој тим тогаш?
Секоја чест на голем број исклучоци и се надевам дека нема да се навредат оние другите,за да си лечат фрустрации?
Си дозволив ова онака реторички да го прашам,надевајки се дека никој нема да се навреди од причина што за истото прашање често се зборува за секој втор член вон тимот и тоа пречесто па нема некој да се пожали дека е навреден.
Денес е мртво време, еве има потенцијал да се развие дискусија околу економијата. Знам дека алудираш зошто до сега нема мрднато форумот. Пак ќе кажам, има многу фактори. Еден е од структурата на активни членови, друг е промовирањето на форумот по социјалните мрежи, трет е т.н. бран на ново зачленета багра. Активните членови се оние кои во моментот можат да постигнат за отварање на нови теми. Промовирањето по социјални мрежи зависи на каква таргет група се стреми самиот форум да биде посетуван. Бранот од нови членови е поврзан со претходната потточка (како продукт), т.е. какви теми отвараат новите членови пошо се знае, што е ново е секогаш со полн ентузијазам.
Не е до мртвото време.
Мртвото време беше и вчера кога се испостави дека поголем дел се тука ама не биле доволно потикнати за да се приклучат низ темите.А тоа е доста чест случај но прашањето е зошто е тоа така?(пак е реторичко прашање).
А ова болдираново баш ме интересира,живи здрави еден ден па видиме која е таа таргет група кон која се цели.Дали веке се родила,постои или се освен одредени истомисленици мора да се уништи.Можеби звучи пре грубо но ете за мене звучи вистинито.
Секој втор сме хејтери,оти некој така ни дозволил,секој втор демотивирач оти некој така ни дозволил,секој втор навредувач оти некој така ни дозволил,а одредени поединци кои ни мравка не згазнале на форумов бувално ,,избркани,, и околу тоа сите немо посматраат,наводно од многу поседување мудрост.
да не се разбереме погрешно,јас не се осетив никогаш избркана,ама баш никогаш и затоа не си одам:D

Пријатно ми е,ако некого го интересира без разлика од кој аспект го интересирало или не.
Се сменила баба Мелпомена...епа ским си такав си.Околината чуда прави,ама ретко кој ја приметува гатката во своето око ако е без осет.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Во Берово ми се чини викаат Ега се не... наместо она безобразното.Прашај ке ти кажат:)

Хајлендери баш сеа немам на факс. Знам дека викаат „Еле“ и еднаш ги прашував што е тоа и ми кажаа дека не знаат туку од навика сите го зборат без некое значење.

P.S. Не ме цитирај за друго сум дојден :rofl

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Хајлендери баш сеа немам на факс. Знам дека викаат „Еле“ и еднаш ги прашував што е тоа и ми кажаа дека не знаат туку од навика сите го зборат без некое значење.

P.S. Не ме цитирај за друго сум дојден :rofl

Ега има ваљда некое потекло од Еле или обратно но се користи во сосема друг смисол.
Ега не беше и ти го опецнал џамо кон дуњата.:D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Lad, нели мандарините беа во зима?

Сеа има увозни џигеросани само :D

Земи подобро нектарини или сливи.

Абе кај се видело скопјанец да се разбира во раноградинарство,

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
У задње време бед грлс не лавз било какфи бојс, они лавз црн џип, бел џип, увезен џип, на лизинг џиип

• Ми се допаѓа
Реакции: Badgirl