Заљубени во другар/другарка што понатаму?

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
37
Скопје
Што е пријателска зона а што не ?
Како би ја избегнале пријателската зона со некоја личност која ви се допаѓа?
Која е границата што не треба да се премине помеѓу личноста што сакате да ви биде партнер/ка а не приајтел/ка?
Како да ја избуткате пријателската зона, кои гестови и кои тактики би ги примениле за да и дадете до знаење дека сакате нешто повеќе?
Колку пати ви кажале дека ве гледаат само како пријателсто кога сте обидувале да заведете?

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Што е пријателска зона а што не ?
Како би ја избегнале пријателската зона со некоја личност која ви се допаѓа?
Која е границата што не треба да се премине помеѓу личноста што сакате да ви биде партнер/ка а не приајтел/ка?
Како да ја избуткате пријателската зона, кои гестови и кои тактики би ги примениле за да и дадете до знаење дека сакате нешто повеќе?
Колку пати ви кажале дека ве гледаат само како пријателсто кога сте обидувале да заведете?

Искрено,последново што ми се случи е тоа...

За жал... никогаш никој не се трудел околу мене...се само јас сум вложувала и само јас сум се трудела...
Но,мислам дека последново многу ме погоди... и кога и кажав на личноста дека ја сакам,тој само ми рече јас знаев и пред да ми кажиш...и се надевам дека ќе останеме пријатели најдобри...ме однесе до дно...ме распарчи,а јас изгледа не сум толку силна за да го прекинам секој контакт со него...што да правам кога сум глупачка...би си дозволила и да го гледам и пријателски и да смеам...а всушност да ги пригушувам солзите кои едвај чекаат да потечат...

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
37
Скопје
Искрено,последново што ми се случи е тоа...

За жал... никогаш никој не се трудел околу мене...се само јас сум вложувала и само јас сум се трудела...
Но,мислам дека последново многу ме погоди... и кога и кажав на личноста дека ја сакам,тој само ми рече јас знаев и пред да ми кажиш...и се надевам дека ќе останеме пријатели најдобри...ме однесе до дно...ме распарчи,а јас изгледа не сум толку силна за да го прекинам секој контакт со него...што да правам кога сум глупачка...би си дозволила и да го гледам и пријателски и да смеам...а всушност да ги пригушувам солзите кои едвај чекаат да потечат...
имав омилена изрека од Присон брејк која ја користам за моменти кои се тешки и сакам да ги решам на стариот детски начин
Do you want to go back , go back in the time when things had sense

• Ми се допаѓа
Реакции: She

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
имав омилена изрека од Присон брејк која ја користам за моменти кои се тешки и сакам да ги решам на стариот детски начин
Do you want to go back , go back in the time when things had sense

Можеби е така...но веќе немам сила и не сакам да се заљубам веќе никогаш,никогаш... Мислам дека се изцрпив...некогаш се понашам и како кучка и мислат дека сум дрска,безобразна,арогантна...но тоа е сето само за да го покријам овај очај,тага... зошто колку и да се тешам срцево не можи да ми издржи повеќе.

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
37
Скопје
Можеби е така...но веќе немам сила и не сакам да се заљубам веќе никогаш,никогаш... Мислам дека се изцрпив...некогаш се понашам и како кучка и мислат дека сум дрска,безобразна,арогантна...но тоа е сето само за да го покријам овај очај,тага... зошто колку и да се тешам срцево не можи да ми издржи повеќе.
Ја би те советувал да не се откажуваш од љубовта ( сакај послушај го сакаш не тоа е твое), колку и да не е правилно но како утеха - Си сакала си љубела ти си била храбра и си одличила да се „разголиш“ пред некого да го спуштиш гардот и да имаш сила да го прегрнеш целиот свет. Не те познавам и не знам низ што си поминала затоа неќам да ти дадам совет безвреден и нема да те осудам но мислам дека е погрешно да ги осудиш следните Љубовници и правата Љубов да искачуваат голема планина само затоа што некој пред нив не го ценел она што се наоѓа позади одбрамбените карпи.
Иако малце забегавме надвор од темава ти го посветувам следниов извадок од Светото писмо Библија

Да зборувам на сите човечки
јазици, па дури и на ангелски,
штом љубов немам, ќе бидам бакар
што ѕвони, или кимвал, што ѕвечи.
Да имам пророчки дар и да ги
знам сите тајни, да ги имам сите
знаења за сите работи, а и така силна
вера, што и планини да преместувам,
- ако љубов немам, ништо не сум.
И да го раздадам целиот свој
имот, да позволам телото да ми изгори,
- штом љубов немам, ништо не ми користи.
Љубовта е долготрпелива, полна
со добрина, љубовта не завидува,
љубовта не се превознесува, не се
гордее,
не прави што е непристојно, не
бара свое, не се срди, не мисли зло,
на неправда не се радува, а на
вистина се радува,
се` извинува, во се` верува на
се` се надева, се` претрпува.
Љубовта никогаш не престанува,
а другото, ако се пророштва, ќе
престанат; ако се јазици – ќе замолкнат;
ако се знаења – ќе исчезнат.
Оти по нешто знаеме и по нешто
пророкуваме;
а кога ќе дојде совршеното, тогаш
ќе исчезне делумното.
Кога бев дете, зборував како
дете, како дете мислев, како дете размислував;
а кога станав маж, го
оставив детинското.
Сега гледам нејасно како во
огледало, а тогаш – лице во лице; сега
знам нешто, а тогаш ќе знам како што
сум познат.
А сега остануваат овие три работи:
верата, надежта и љубовта;
најголема меѓу нив е љубовта.

Ти посакувам УСПЕХ !

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Скоро сите сме биле душевно осакатени кога сме влегле во оваа зона. Но тоа не мора да значи дека не можеме повторно да љубиме. Исто како и манипулацијата со чувства и ова е еден вид на осакатување. Поготово во случај кога другата страна не не` предупредува дека одиме подлабоко од она за што таа е спремна да жртвува.

• Ми се допаѓа
Реакции: The_melnicanecot

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Скоро сите сме биле душевно осакатени кога сме влегле во оваа зона. Но тоа не мора да значи дека не можеме повторно да љубиме. Исто како и манипулацијата со чувства и ова е еден вид на осакатување. Поготово во случај кога другата страна не не` предупредува дека одиме подлабоко од она за што таа е спремна да жртвува.
предупредување...
да, редно е да постои предупредување
само е малку зезнато
како да предупредиш без да повредиш?
оти кога ќе се јават поинакви чувства дури и највнимателното предупредување може да повреди
не е лесно некому да ставиш на знаење дека чувствата не ви се на иста фрекфенција
особено кога се работи за некој кој ти е пријател и кој ти значи и не сакаш ни да го повредиш, ни да го изгубиш
а тоа е секогаш така
тој што има посилни чувства, а не му се возвратени, се повлекува, повреден

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
37
Скопје
предупредување...
да, редно е да постои предупредување
само е малку зезнато
како да предупредиш без да повредиш?
оти кога ќе се јават поинакви чувства дури и највнимателното предупредување може да повреди
не е лесно некому да ставиш на знаење дека чувствата не ви се на иста фрекфенција
особено кога се работи за некој кој ти е пријател и кој ти значи и не сакаш ни да го повредиш, ни да го изгубиш
а тоа е секогаш така
тој што има посилни чувства, а не му се возвратени, се повлекува, повреден
да ама доколку ги откриеш порано можеш да дадеш знак но доколку чекаш тие ќе се развијат се повеќе и повеќе.