Сакам да кажам/Сакам да прашам

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Сакам да прашам зошто овде се чувствувам како на фејсбук?

Ниту една салам тема нема на која што би можело да се прокоментира, само од типот на: Што пиевте последно, што јадевте, каде бевте сношти, што сакате да кажите, што сонувавте....
Па дај излезете малце со комшиите зборнете за тоа или евентуално нека направат овде чат како што има(ше) на think.mk

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy

Ниту една салам тема нема на која што би можело да се прокоментира, само од типот на: Што пиевте последно, што јадевте, каде бевте сношти, што сакате да кажите, што сонувавте....
Па дај излезете малце со комшиите зборнете за тоа или евентуално нека направат овде чат како што има(ше) на think.mk

Бујрум отвори, придонеси и ти за квалитетот.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Сакам да кажам, ј***ш матура и ј***ш газолижачи.
Па како викаат дека сите прашања биле од прирачникот, кога имаше работи што ги немам сретнато.
Јесте да имаше 2, 3 текста што беа ептен лесни и само размрдај очите и ги наоѓаш одговорите, ама па прашања од типот што сакал да каже Сервантес со тоа, да прашуваш што е небиднина во истоимената песна од Шопов (A. својство Б. спознание В. зачеток), што сакал да каже со оваа или онаа строфа е срање. Како прво песната неразбирлива, како втора наведените одговори зајебани што нема да ти текне ни на Куково лето што е точно, а што не е. И оп минус 5 поени.
А и тоа газолижење ми е преку глава. Фрли 5 банки и сега му доаѓаат 5 професорици и му покажуваат и преку матурата ќе откриеш кој колку знае.
Мижи Митро, толумби паѓат. Ама ако, тркалото се врти. Сега си на врвот, утре може да си на дното. Јеби га, округло е, мора да се врти.
Очекувам 4ка, ако имам помалку мајката има да им ја расплачам. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly and Gemini

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Па како викаат дека сите прашања биле од прирачникот, кога имаше работи што ги немам сретнато.
Јесте да имаше 2, 3 текста што беа ептен лесни и само размрдај очите и ги наоѓаш одговорите, ама па прашања од типот што сакал да каже Сервантес со тоа, да прашуваш што е небиднина во истоимената песна од Шопов (A. својство Б. спознание В. зачеток), што сакал да каже со оваа или онаа строфа е срање. Како прво песната неразбирлива, како втора наведените одговори зајебани што нема да ти текне ни на Куково лето што е точно, а што не е. И оп минус 5 поени.
А и тоа газолижење ми е преку глава. Фрли 5 банки и сега му доаѓаат 5 професорици и му покажуваат и преку матурата ќе откриеш кој колку знае.
Мижи Митро, толумби паѓат. Ама ако, тркалото се врти. Сега си на врвот, утре може да си на дното. Јеби га, округло е, мора да се врти.
Јас да се јавам да кажам 2-3 збора:zelen
Небиднина јас прв пат ја видов,а во школо никогаш не сме ја обработувале ама ете се сетив сама а и сигурна сум во тоа што го напишав освен за тоа прашање со зачетокот.А и за есејот малку се занесов ама се освестив пред време инаку ќе се распишев накај 1000 збора :zelen Ама јас не знам како може и за есеј да не си способен да напишеш а сите скоро преку мобилен други им ги пишуваа.И кај мене имаше накои професори преку моб што им ги кажуваа прашањата и тоа на одлични ученици .А мене па кај ме ставија прва клупа и да сакав не можев да препишам нешто многу строг тестатор ми се погоди ...ама ако :)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Јас да се јавам да кажам 2-3 збора:zelen
Небиднина јас прв пат ја видов,а во школо никогаш не сме ја обработувале ама ете се сетив сама а и сигурна сум во тоа што го напишав освен за тоа прашање со зачетокот.А и за есејот малку се занесов ама се освестив пред време инаку ќе се распишев накај 1000 збора :zelen Ама јас не знам како може и за есеј да не си способен да напишеш а сите скоро преку мобилен други им ги пишуваа.И кај мене имаше накои професори преку моб што им ги кажуваа прашањата и тоа на одлични ученици .А мене па кај ме ставија прва клупа и да сакав не можев да препишам нешто многу строг тестатор ми се погоди ...ама ако :)
Мене втора клупа, строг тестатор. :zelen

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
СКД вечер се збира екипичка,се пие ликер,се мези бадемчиња, лешничиња,фстачиња (успат да прашам шо мезе оди со ликер од кокос да не знае некој :unsure ) и после се оди на Ареа...хмм не дека нешто многу среќни и задоволни због Ружето:D ама да смениме малку...благодарам!

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
СДК Осеќам дека вечер ќе си поминам ногу јако :zelen

warr

Староседелец
17 февруари 2012
187
214
643
Тетово
За Песната од Ацо Шопов до негде си у право, ама не можеш да кажеш дека другото било тешко. Прашањата од извадоците од Хамлет и Дон Кихот беа прелесни за мене. Доколку си слушал на час, нема потреба ни да отвориш книга и да ги учиш/читаш критика. Ако нема прашања што сака пистелот/поетот да каже, тогаш што е поентата на обработување на тие дела/песни. Какви прашања сакаш, кои се главни ликови во Дон Кихот?
Граматиката имаше неколку прашања со дополнување, а све останато со заокружуење. Од тоа полесно нема.

А за тоа дека можеш да платиш, тоа никогаш нема да се искорени... таква ни е државава.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
You know I could sue you for leaking confidential information :zelen

Важи :zelen

И јас уште жалам. Вардарци да не минат ни групна фаза у Лига Шампиони, да им еам дивјаците. Металург ако добие вајлд карта пак може ќе догура далеку, ама Вардарци баш ме интересира што ќе направат:place

ај неплачете Вардарци можат и без тренер да играт и да победат :zelen

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба

што чекаш?! дај ти саглам одговор на некоја сериозна тема ,
а ако видам дека коментираш во несериозните после ќе ти ги копирам постовите и ќе ги ставам во темата --денес ме насмеа-- :giggle