Чет муабети (ти реков-ми рече)

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Револтот кај сите луге не е ни приближно битен колку што е битно како се чувствувала личноста на која и го направи тоа.
А тој смеејки се и снимајки го самиот чин,смета дека направил нешто интересно.
Затоа и напишав дека според мене тој не смета дека направил нешто лошо,но секој со своето размислување.

да се сложувам дека убаво и интересно му било,мислел дека добро дело направил,али затоа сеа ќе се крие го земјата да го голтнала.
Мене видеото многу ме вознемири. Ужасно ме иритира напад на послаб човек од тебе, значи ми дојде да го најдам оној кретен и земјата да ја избришам со него. Убаво вели една стара поговорка, човек се познава по тоа колку е голем кога го гледаш како се однесува со луѓето послаби од него. Затоа што на луѓето кои се посилни од нас секако дека не можеме да им се силиме.

Бабичката златна, дури и благослов им даде, овој копиљов зеде и ја испрска. Не знам дали сте виделе дека има петиција за да се казни дебилов, идентитетот му е познат,

https://www.change.org/petitions/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%B5-%D0%B8-%D1%84%D1%80%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D1%98%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%B5?utm_campaign=friend_inviter_chat&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=permissions_dialog_true

добро би било сите да се потпишете.

Па уште им пишал на тие од сајтот што ја објавија веста да му кажат од кај им е видеото, оти за се имало лек да не се секираат. Гнаса смрдена, наместо да се извини за постапката која што човек со мозок од амеба нема да ја направи, уште се сили.

Не, сериозно, овој да речеш дека има мозок од амеба, комплимент ќе му дадеш. Овој плуканица не заслужува на него да фрлеш.

Се потпишав,и сакам да биде казнет. А и да знаеш дека и ќе биде казнет,клетва ќе го фати од бабичката...
Простак !

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Револтот кај сите луге не е ни приближно битен колку што е битно како се чувствувала личноста на која и го направи тоа.
А тој смеејки се и снимајки го самиот чин,смета дека направил нешто интересно.
Затоа и напишав дека според мене тој не смета дека направил нешто лошо,но секој со своето размислување.

Точно, но и тоа дека секој има право да му пресуди.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Колку што факаат благословите,толку факаат и клетвите.
Ако тој сам во себе не чувствува вина,ниту средината ке му смета што мисли за него,ниту пак ке се исплаши дали ке биде проколнат.
Точно, но и тоа дека секој има право да му пресуди.
Извини,не разбрав?
Сметаш дека сите имаме право да му судиме?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Колку што факаат благословите,толку факаат и клетвите.
Ако тој сам во себе не чувствува вина,ниту средината ке му смета што мисли за него,ниту пак ке се исплаши дали ке биде проколнат.

Извини,не разбрав?
Сметаш дека сите имаме право да му судиме?

Со ваквата постапка кон постара личност, да. Без око да ни` трепне. И тоа било кој од нас ако е во состојба.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Вака некој на баба ми да и направи, жената која цел живот гори и живее за мене, гледа влакно од косата да не ми фали, не сте свесни што ќе му се случи. Мене ми пука филм еднаш во годината, ама кога ќе ми пукне, тогаш не би сакала да сум во кожата на тој што ме изнервирал.

Нека оди на некој со мускулна маса еквивалентна со масата на некој боксер да прска, да го видам.
Зел на стара, беспомошна бабичка си ја покажува "силата".

Деген.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Со ваквата постапка кон постара личност, да. Без око да ни` трепне. И тоа било кој од нас ако е во состојба.

Немој со ,Ни трепне, :)
Нека биде тоа во прво лице еднина.
Секој за себе одлучува,но ете некој има мерак да одлучува секогаш наводно во групација.
Постапката не ми се допадна ама ич,ама нема да речам дека ајде Ние му судиме сите до еден.
Башка пак ке поворам,подобро тој сам да сфати дека погрешил отколку тој не сфатил а сите го осудувале.
Само во тој случај тој ке продолжи истото да го прави,сметајки дека тоа не е ништо лошо.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Немој со ,Ни трепне, :)
Нека биде тоа во прво лице еднина.
Секој за себе одлучува,но ете некој има мерак да одлучува секогаш наводно во групација.
Постапката не ми се допадна ама ич,ама нема да речам дека ајде Ние му судиме сите до еден.
Башка пак ке поворам,подобро тој сам да сфати дека погрешил отколку тој не сфатил а сите го осудувале.
Само во тој случај тој ке продолжи истото да го прави,сметајки дека тоа не е ништо лошо.

Мала грешка со заменкиде де, :D
Не, тој да сфати? Ги начукал годините и треба сега да му објаснуваме со идеограми и цртежи дека тоа што го прави, не чини?
Си има институции за превоспитување, но да бидеме реални, оној кој од мали нозе до сега ги прави овие дегенерични испади, посекако и ќе продолжи да ги прави на n-та. Одговорот на овој проблем најмногу зависи од институциите колку се спремни да го поправат.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Мала грешка со заменкиде де, :D
Не, тој да сфати? Ги начукал годините и треба сега да му објаснуваме со идеограми и цртежи дека тоа што го прави, не чини?
Си има институции за превоспитување, но да бидеме реални, оној кој од мали нозе до сега ги прави овие дегенерични испади, посекако и ќе продолжи да ги прави на n-та. Одговорот на овој проблем најмногу зависи од институциите колку се спремни да го поправат.

Затоа и прашав дали сметаш дека ако сите го осудиме,тоа ке го освести .;)
А и колку имаме право на тоа.
Ем ништо не постигнуваме,ем сме свесни дека кога нас не осудуваат тоа го прават без да имаат право на тоа.
Понекогаш дури,осудувачи се оние кои се итекако полоши од оној кој е на столчето за осуда.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Ем ништо не постигнуваме,ем сме свесни дека кога нас не осудуваат тоа го прават без да имаат право на тоа.
Понекогаш дури,осудувачи се оние кои се итекако полоши од оној кој е на столчето за осуда.

Во овој случај каде тој омаловажува постаро да не речам изнемоштено лице, итекако треба да се осуди. Зошто?

Да се работеше за случај каде дечки меѓу себе се нашле и помалку позаебавалем потепале, немаше да биде толку за осуда.
Релацијата помеѓу тој и жената е за осуда. Тој како здрава малда единка а таа како веќе остарена изнемоштена личност.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба

добар ќотек ќе го освести!
Бабичката има фамилија има синови има внуци ... па некој ќе му го најде крајот на таа проста нецивилизирана гнида (muscle)