Немав забележано за темата нова сум на форумов Прилично е монотоно бидјеќи поминуваме многу време заедно, а и не е многу досетлив и романтичен за некогаш да го разбие тоа секојдневие (далеку од тоа дека сум девојка која сака ѕвезди да и симнуваат, приказни да и раскажуваат во стилот ти ова ти она.... ама сепак одвреме на време треба да има нешто)... Не знам може времето го прави своетоПрво да кажам дека немало потреба од отворање нова тема, ова е баш љубовен проблем, ми се чини дека има тема за совети.
Сега:
Се прашуваш зошто има еден збор што квалитетно се „разликува“ од сите други?
Затоа што тој збор, е доволна причина да се стави крај на врска.
А после што ќе правиш со тој другарот, е друга приказна и друга работа....
па биди ти романтична и направи нешто за да не биде досадно.Немав забележано за темата нова сум на форумов Прилично е монотоно бидјеќи поминуваме многу време заедно, а и не е многу досетлив и романтичен за некогаш да го разбие тоа секојдневие (далеку од тоа дека сум девојка која сака ѕвезди да и симнуваат, приказни да и раскажуваат во стилот ти ова ти она.... ама сепак одвреме на време треба да има нешто)... Не знам може времето го прави своето
Верувај дека ако било се во ред со првиот, овој вториов ќе го гледала само будала што се обидува да направи нешто ама не му успева. Не бара рачки, рачките се тука, само... некогаш од страв да не останеш сам не превземаш акција, а сега кога веќе има „жртва“ се двоуми да превземе акција.Нека не те фаќа аздисот. Ако не се појавеше овој вториов, немаше да ти биде врската со првиот монотона, туку сега кога гледаш дека има интерес за тебе некој друг си бараш рачки за да го откачиш првиов. Не си играј играчки, не си уништувај врска заради глупост. Доколку не постоеше вториов, а со првиов веќе не ти беше убаво ќе ти дадев друг совет, но ова е поинаку.
Немој да седеш на две столици, можеш да паднеш.
И наместо да се жалаш дека врската со првиов ти е монотона, превземи нешто. Купи нов долен веш, излези му само по него кога најмалку очекува, излезете негде на отворено и пробајте, отидете и шетнете до некој друг град, ќе видиш како одма ќе ти стане поинтересно. Вака се жалаш дека ти е монотоно, а ти ништо не превземаш. И ти си дел од таа врска, не е само на него да се труди.
Ако сега ти е досадно(кога ти е дечко, и го гледаш еднаш дневно/неделно) замисли како ќе ти биде кога ќе ти е маж.Немав забележано за темата нова сум на форумов Прилично е монотоно бидјеќи поминуваме многу време заедно, а и не е многу досетлив и романтичен за некогаш да го разбие тоа секојдневие (далеку од тоа дека сум девојка која сака ѕвезди да и симнуваат, приказни да и раскажуваат во стилот ти ова ти она.... ама сепак одвреме на време треба да има нешто)... Не знам може времето го прави своето
Па сега имаш 22, ако точната возраст си ја напишала, што значи дека ако продолжите до овој дечко уште некоја година ќе ти биде уште потешко да прекинеш и да бараш нов... Сега е подобро време за оставање отколку покасно. И еве, расмисли, би можела со сегашниов дечко да бидеш во брак? Што ако и следниве три години биде монотоно? Тогаш мислам дека ќе се каеш што не си пробала. Дури и да не испадне ништо со овој што те свиѓал, пак можеш да си најдеш подобар.Повторно јас барам некои совети (овојпат на друга тема) Ми се случи нешто што не ни очекував... Во врска сум веќе три години. Моја другарка ми кажа дека нејзин другар чувствува нешто за мене, јас не можам да останам рамнодушна (не само што добро изгледа туку и е многу интересен човек)... Врската ми е малку монотона и пред да се случи ова, ама никогаш не сме се карале за сега одненадеж да прекинам. Многу сум збунета, постојано мислам на тоа....