Моментално читам...

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Се работи за еден човек кој на својата почината сопруга и праќа писма во кои ги опишува своите чувства кон неа и во стаклени шишиња ги фрла во морето.
Интересно.
Дали е нова незнам.

Издадена е во 1998 год сега гледам, значи не е нова.
Читај ја на англиски ако добро го владееш, поубаво ќе ја доживееш ;) Јас ја имам читано 3 пати, и филмот после го начекав, и пред некој ден пак на тв, али не е тоа тоа, многу други сцени има, и многу сцени нема, што се во книгата, книга си е книга :sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and Saladin

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Јас моментално си читкам една книгичка врло интересантна, се вика Ангелски повик од Гијом Мисо, се работи за случајнст во која се среќаваат маж и жена на аеродром во Њу Јорк, се судираат и притоа си ги менуваат телефоните во брзање, телефон на жената (која е во Париз веќе) е кај мажот и нормално содржи секси слики и женски тајни, а телефонот на мажот (кој е во Сан Франциско) е кај жената и тој исто така содржи тајни за бившата жена... Треба да си ги пратат телефоните по пошта, но додека да ги пратат тие откриваат многу работи еден за друг и мажов си ги уклопува некои работи и сфаќа дека они двајца се многу поврзани... Вреди да се чита, а ваљда и да се прочита, до средина сум негде, баш на заплетот (happy)

• Ми се допаѓа
Реакции: Aleksis and Хоуп*

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Моментално ја почнав од Венко Андоновски на големо зборуваната Вештица.Целта ми беше да откријам дали вреди и ќе ме воодушеви или професорот издал книга и студентите да го воодушеват ја купуваат книгата и му се фалат за да имаат подобра оценка.
Ја почнав малку и стилот ми е троа напорен (напорен не мора да значи дека ми е тежок и досаден) и мислам дека треба концетрација максимална.Ете во план ми е да ја прочитам за брзо време па да искоментираме дали се тресеше гората и излезе глушец или не за џабе се тие пофалби.