Писател на тапет: Гијом Мисо

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Е како си сто посто сигурен?:D
Јас немам ниту една книга прочитано од него, а не ни планирам.
Јас мислам најубаво би било да се избере од: Гијом Мисо, Николас Спаркс или еве Агата Кристи.
Како сакате.
Е сто посто бев сигурен оти чим машките плачиме и се потресуваме на неговите книги и ги бараме под дрво и камен, мислев дека женскиве и на небо се качувате па по облаците барате :)
Најсериозно... почни да планираш да читаш. Има стил што го одмара мозокот :)

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Е сто посто бев сигурен оти чим машките плачиме и се потресуваме на неговите книги и ги бараме под дрво и камен, мислев дека женскиве и на небо се качувате па по облаците барате :)
Не, нема шанси. Тоа не ми се книги, туку филмски сценарија.
Јас не можам да читам такви. Си го одмарам јас мозокот, ама го одмарам со Зафон или со Андреевски.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Да се надоврзам, благодарејќи на него почнав да читам англиски книги. Можда исклучок се историографските ама тоа е стручно и не се брои :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не, нема шанси. Тоа не ми се книги, туку филмски сценарија.
Јас не можам да читам такви. Си го одмарам јас мозокот, ама го одмарам со Зафон или со Андреевски.:)
Немаш ич чувство за романтика во себе... :)

Дај бе да се свртиме на нешто македонско да коментираме. Еве Андреевски, може може еве поновиов Џамбазов, може и Божин Павловски... можеме и поети македонски, пример Иван Џепароски... или кој и да е попознат вака. Не мора само туѓо да коментираме....

• Ми се допаѓа
Реакции: Redhead

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Дај бе разработете ја темава :cenzura. Се здробивме од зборување за астрономијата, хороскопските знаци, кој број гаќи носиме, кој кондоми ги користиме, а добрите и убави теми гнијат...

fantina

Истакнат Член
29 април 2012
112
163
343
Зошто сеуште нема нов писател? Нели еднаш неделно требаше да биди?

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Зошто сеуште нема нов писател? Нели еднаш неделно требаше да биди?
Зашто сите се нешто читаат ама кога треба да се збори за книги се нешто ги нема,јас не коментирав за Зафон зашто ми е еден од полошите писатели до сега што сум ги читал па да не им го расипувам убавиот муабет за него:)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Зашто сите се нешто читаат ама кога треба да се збори за книги се нешто ги нема,јас не коментирав за Зафон зашто ми е еден од полошите писатели до сега што сум ги читал па да не им го расипувам убавиот муабет за него:)
Баш требаше да пишуваш. Па ние што го почитуваме како писател ќе одевме со контра реплики, и ќе се развиеше убава конверзација :)
Ама некако си се настроил на мрчење последново :)

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Баш требаше да пишуваш. Па ние што го почитуваме како писател ќе одевме со контра реплики, и ќе се развиеше убава конверзација :)
Ама некако си се настроил на мрчење последново :)
Настроен не настроен тој писател не е по мој вкус:)