Јас и ти изгледа не сме читале иста книга
или пак имаме доста различен вкус за добра книга. Мене ме привлече само она пишаното на задната страна и според тоа што го величеја Гијом Мисо јас очекував нешто бомбастично,нешто што ќе го прочитам во еден здив.Не се случи тоа,за жал.
Пробав со уште едно негово дело,нели ајде да не судам според една книга де.Ја земав Затоа што те љубам. Човече,после толку добри критики, толку добри оценки и толку препораки, јас се прашувам дали ми дашле мене погрешна книга
Многу плитка приказна, премногу фантазија и крајот - врв на се, ништо поодвратно не сум прочитал во мојот живот, дефинитивно.Кога го прочитав она на првата страна За да го сочувате изненадувањето,не им го кажувајте крајот на вашите пријатели, очекував нешто што ќе ме удри,некаков крај каков што не сум можел ниту да замислам. И повторно само фантазија,за жал. Навистина ме разочара авторов. Па и на крај сите среќни после се, некако не ми идеше баш во прилог. Повеќе би ми се допаднал крајот да беше трагичен, тој сеуште да жали а не после се важно среќен е. Па и другар му,мене некој да ми направе такво нешто против моја волја,ќе го отерам у пм. нема да сакам повеќе никој да видам. Али ајде,се заборавив. Она што сакав да го кажам е дека книгите на Гијом Мисо се премногу плитки /предвидливи за мој вкус.