Хомосексуалност

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
:) реков геј зш повеке напнаатост во темава имаше кај маж со маж , али сепак геј зборот е сексуален идентитет на некоја хомосексуална личност
Слатка,
геј во превод:машко-п***р
ти си лезбејка.
Хомосексуалитет=Хомосексуалитет.
Трет идентитет нема колку што ми е познато.
:)

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
:giggle Знам што значи геј или лезбејка , али зборот геј како термин се поистоверува со "хомосексуалец " и исто така со "п***р " ,
Поради тоа го употребив така , ако е потребно и ке сменам да нема збунки некој да рече дека не знам термини , поентата сакав да ја доловам а не за кој посебно праам муабет

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
:giggle Знам што значи геј или лезбејка , али зборот геј како термин се поистоверува со "хомосексуалец " и исто така со "п***р " ,
Поради тоа го употребив така , ако е потребно и ке сменам да нема збунки некој да рече дека не знам термини , поентата сакав да ја доловам а не за кој посебно праам муабет
Да, во право си.
Геј најчесто се користи за п***р,
но како што напиша ти горе се користи понекогаш општо за хомосексуалност и понекогаш за лезбејки.
Проверив на гугл.
Се извинувам :D

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Епа тоа е лошо кај нас , што мн судат луѓето, мене не ми е битно другите што ќе речат тие што сакам знаат за нештото, едино што треба како за почеток да се смени е мислењето - сите сме нормални и дека нема ништо чудно ако си хомосексуалец или стрејт , а за родителите нема да филозофирам и да лажам дека кај мене дома знаат , ако сега во ова време уште тоа не е сватливо за повеќето од народов , замисли како ќе е за луѓе родени во 60-тите. Можда и повеќето ке ме осудат мене на форумов , и ќе ги жалат моите родители , ама не ми е битно зш ја знам како е кај мене дома и знам дека ја сум нивно дете, и дека ако беа поприфатени хомосексуалците кај нас одма ке споделев. Немам направено ништо лошо таква сум каква што сум и сум се обидела да бидам поинаку да бидам стрејт едноставно не ја бидува ..
Ама и вие ништо не преземате да се смени мислењето се криете и молчите треба се погласно и погласно да зборувате преку мас медиумите зборам за кај нас а тоа парадирање голи и лигавење по улици јас лично не го оправдувам ептен понижувачки така делувате. Па нели луѓето родени во 50 и 60-тите нели се деца на цвекињата зш мислиш дека нема да сватат :zelen Моето прашање за тоа дали знаат твоите дома беше од љубопитнос поставено ама ете тебе ти е страв дома да кажеш а полесно ти е на другарките ...

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Ама и вие ништо не преземате да се смени мислењето се криете и молчите треба се погласно и погласно да зборувате преку мас медиумите зборам за кај нас а тоа парадирање голи и лигавење по улици јас лично не го оправдувам ептен понижувачки така делувате. Па нели луѓето родени во 50 и 60-тите нели се деца на цвекињата зш мислиш дека нема да сватат :zelen Моето прашање за тоа дали знаат твоите дома беше од љубопитнос поставено ама ете тебе ти е страв дома да кажеш а полесно ти е на другарките ...

Сето тоа парадирање голи има донесено мн лоша слика за хомосексуалците кај нас, не познавам ниту еден хомо. што ке испадне да парадира воопшто а камоли и гол/а , а за превземање нешто потребно е повеќе споделување на мислења и случки , за да може да претстави целосната слика од друга преспектива. Сепак преголем е стравот од осудување кај повеќето ...

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Сето тоа парадирање голи има донесено мн лоша слика за хомосексуалците кај нас, не познавам ниту еден хомо. што ке испадне да парадира воопшто а камоли и гол/а , а за превземање нешто потребно е повеќе споделување на мислења и случки , за да може да претстави целосната слика од друга преспектива. Сепак преголем е стравот од осудување кај повеќето ...
Се додека не се соочите со тој страв нема ништо да се промени...

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Потребно е премногу за да се постигне барем малце, а двајца без тројца не ја бива :D