СДК полош пораз Барса немала ... едноставно нели Es war Scheiße !
Held at, повеќе оди отколку Held in. Сепак некој лингвист може точно да ти одговори. Nighty?Сакам да ги прашам оние кои повеќе го владеат англискиот, како ќе биде правилно, The party was held at the best disco или in the best disco. Ме буни малку ова. HELP
Ја прво ја напишав со in, ама после од кога ја прочитав неколку пати, не ми штимаше и пробав со at. Фала инаку.Held at, повеќе оди отколку Held in. Сепак некој лингвист може точно да ти одговори. Nighty?
или па електраш. |o$y(|-|0$0(|@l, slb_bobo
Held at. Место е .. а секогаш се обележуваат со at.Ја прво ја напишав со in, ама после од кога ја прочитав неколку пати, не ми штимаше и пробав со at. Фала инаку.
Сакам да ги прашам оние кои повеќе го владеат англискиот, како ќе биде правилно, The party was held at the best disco или in the best disco. Ме буни малку ова. HELP
Held at. Место е .. а секогаш се обележуваат со at.
Знам .. но во овој случај е „at“. Мислам дека ретко може во некој контекст да го употребиме како In.Не се обележуваат секогаш со „at“.
Како и во се’ друго во овој „прелеп“ јазик, зависи од контекстот.
Знам .. но во овој случај е „at“. Мислам дека ретко може во некој контекст да го употребиме како In.