Чет муабети (ти реков-ми рече)

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
добардееееен,како сме-добри еве (не ми замерувајте си правам муабет со самата себе)додека имам време и чекам да дојде времето за автобусоттттт(talk)

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Пред 20 минути и напишав иста ваква порака на девојката со истиов муабет:)
Тоа ми е и мене муабетот,демек не го сака и не и значи а одвоила време да пишува,и као и е убаво со фраерот а сето тоа го прави за да се покаже во неговите очи.
Не сакам да одам оф топик во темата, сепак таа е наменета некому нешто да му се каже. Ти одговорив и во пораката што ми ја пиша, овде ќе ти кажам пак. Секој со перцепцијата за нештата.

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Не сакам да одам оф топик во темата, сепак таа е наменета некому нешто да му се каже. Ти одговорив и во пораката што ми ја пиша, овде ќе ти кажам пак. Секој со перцепцијата за нештата.
А бе ти кажи му ама не се прави како камен цврста,не е срамота да си признаеш дека имаш чуства...или да сега беше модерно да се прават сите као се отпорни на чуства

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
не заслужила да и кажам дека ја сакам
јас и бев дечко само колку да каже пред нејзините другарки дека има,
бев искрен ја сакав но сега ми се гади од неа
се чуствувам како изигран мајмун од нејзина страна бев слеп и верував
проклет да е денот кога и го дадов мојот фејзбук
Ах тој фејсбук .. чуда прави ..

• Ми се допаѓа
Реакции: pilot

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Selene, мене ми беше тоа контрадикторно. Јас под flat line подразбирам рамнодушност. Онака не ти е воопшто гајле за некого и не те тангира воопшто што истиот мисли, како се чувствува и сл.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Selene, мене ми беше тоа контрадикторно. Јас под flat line подразбирам рамнодушност. Онака не ти е воопшто гајле за некого и не те тангира воопшто што истиот мисли, како се чувствува и сл.
пер, рамнодушност некад се појавуе у бранови само по автосугестија колку да проба човек да заборави. Јас постот на Selene го сфаќам моментален, што не значи дека рамнодушноста ќе остане така. Човекот општо е приспособлив но не и робот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Па и не ми е. Еднаш ако помислам на некого во 369 дена во годината и ако видам дека од сето тоа не чувствувам ништо, туку гледам на тоа само како обична меморија според мене е flat line. Со него сум имала историја, тоа не го негирам, ама тоа е тоа. Историја. А ако сум се потсетила на историјата а со самото тоа, нема никакво влијание на сегашноста, сигурно не ни на иднината, тогаш тоа е успешно зацементирана историја според мене.

Ти ако помислиш еднаш на првата девојка што си ја бакнал, не значи дека сега ја сакаш и дека имаш чувства за неа. Туку таа ти е меморија, нешто што било и поминало.

А ако минатото ти влијае во сегашноста, ти е секојдневие и не можеш да преминеш преку тоа... Тhen Houston we have a problem.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Па и не ми е. Еднаш ако помислам на некого во 369 дена во годината и ако видам дека од сето тоа не чувствувам ништо, туку гледам на тоа само како обична меморија според мене е flat line. Со него сум имала историја, тоа не го негирам, ама тоа е тоа. Историја. А ако сум се потсетила на историјата а со самото тоа, нема никакво влијание на сегашноста, сигурно не ни на иднината, тогаш тоа е успешно зацементирана историја според мене.

Ти ако помислиш еднаш на првата девојка што си ја бакнал, не значи дека сега ја сакаш и дека имаш чувства за неа. Туку таа ти е меморија, нешто што било и поминало.

А ако минатото ти влијае во сегашноста, ти е секојдневие и не можеш да преминеш преку тоа... Тhen Houston we have a problem.
Јас помислувам на мојата прва девојка, ама мене искрено ме боли палецот на левото стапало за тоа каде е она сега, што прави, дали има некој, како се чувствува и сл. Не пробувам да се наситам ако е она несреќна и да го покажам тоа како демек јас сум бил големата шанса што ја испуштила. Ништо лично, но јас твоево не го сфаќам како флет лајн.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lillian

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Ништо лично де, дебатираме.

И мене не ме боли палецот, впроочем толку не ме боли палецот што не ни ми се пишува веќе за него. Не се ситам, ама гледам како стојат работите. И искрено, тркало на животот. Јас кажав што мислам за неговото однесување, кажав за моето гледиште на ситуацијава, затоа тука ќе прекинам.

Колку луѓе, толку карактери. Секој со гледиштата на ситуациите:) Поздрав и лека ноќ.