Хомосексуалност

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Ми смета кога парадираат, и се покажуваат како да е тоа нешто најнормално. Дури и го проповедаат, за и некои збунети бунтовни тинејџери , кои пробуваат се и сешто , слободно да не се плашат да си пробаат да се осигураат, може дури и да ви се допадне. Глупости....

Тоа е интимна работа, како што ни стрејт луѓето не би требало да се расфрлаат со информации за својот сексуален живот, така и геј луѓето не сакам да ги слушам за такви интимни нивни работи.
Мене не ми е природно, но не ги осудувам , зошто си имам некоја своја теорија зошто се такви какви што се , нека е грешна и најверојатно е грешна, ама само на тој начин мојот организам тоа го сварува.

Искрено , исповеди вакви може да има под многу теми. Исповед на еден алкохоличар, исповед на еден чокохоличар, исповед на една малтретирана жена, исповед на еден шофер на камион, исповед од еден електричар и слично. Трогателни содржини, кои сигурно ќе не допрат и ќе не као свеснат не ги осудувајте тие категории на луѓе и не им се потсмевајте зошто видите какви животни стории си имаат.

Ако сум сигурна дека тоа што го правам и начинот на кој што живеам е сосема исправен и нормален, тогаш сигурно нема да барам прифаќање од другите, аплаузи и овации.... Мое мислење

За деца посвојување не би ни да коментирам зошто тоа е крајно потресувачки за да се помисли на истото. Природата сите знаеме како ни налага, па ако сака медицината и нека не клонира по пет пати, и нека не вади од епрувети, оригиналот и првичниот закон за оплодување е секогаш вистинскиот и основниот.
Семејство = Мајка + Татко + Деца

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

BokoLoco

Нов член
6 април 2013
26
24
3
30
Скопје
Оваа тема ја барав. Иначе јас сум да речеме активист за геј права (иако не сум геј) затоа што имам неколку пријатели што се хомосексуалци. По разговори со нив сфаќаш дека тоа не е ниту болест ниту абнормалност, едноставно тие луѓе така се родени и имаат повеќе симпатии/привлечност/љубов кон лица од истиот пол. Има и такви што сакаат да поекспериментираат во студентските денови, ама тие не се сметаат за хомосексуалци. (Од еднашка не се станува п***р - стара народна). Инаку сметам дека треба да им се даде целосна слобода на тие луѓе, заедно со заштита на нивните права и дека треба да им дадеме шанса да се вклопат во општеството и да не биде срамота некој да каже дека е геј. Не да бидеме како што видов некои одговори погоре „шо сакаат нека праат мене нека не ме рчкаат“. Не, како што можеш да бидеш другар со девојка што таа не чувствува ништо за тебе, можеш да бидеш и со геј, што не чувствува ништо за тебе и не те гледа така.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Оваа тема ја барав. Иначе јас сум да речеме активист за геј права (иако не сум геј) затоа што имам неколку пријатели што се хомосексуалци. По разговори со нив сфаќаш дека тоа не е ниту болест ниту абнормалност, едноставно тие луѓе така се родени и имаат повеќе симпатии/привлечност/љубов кон лица од истиот пол. Има и такви што сакаат да поекспериментираат во студентските денови, ама тие не се сметаат за хомосексуалци. (Од еднашка не се станува п***р - стара народна). Инаку сметам дека треба да им се даде целосна слобода на тие луѓе, заедно со заштита на нивните права и дека треба да им дадеме шанса да се вклопат во општеството и да не биде срамота некој да каже дека е геј. Не да бидеме како што видов некои одговори погоре „шо сакаат нека праат мене нека не ме рчкаат“. Не, како што можеш да бидеш другар со девојка што таа не чувствува ништо за тебе, можеш да бидеш и со геј, што не чувствува ништо за тебе и не те гледа така.

Ние сме држава која што е "уназадена" со стари традиционални навики. Гејот ако сака да општи љубов со својот истополов содружник не мора да се фали пред народот, нели една двојка составена од маж и жена не се фали пред јавноста, ниту бара некои бонификации, па што се повеќе истополовите двојки?
-Сакаат деца, па не може да имаат деца кога имаат сексуални односи двајца гејови од кои што големи се шансите да се здобијат со сида.

Мене ми е одвратно да гледам каде што се лапаат на сред улица двајца мажи, а утре другиден и моите дечиња да гледаат како си општат љубов геј пар....

BokoLoco

Нов член
6 април 2013
26
24
3
30
Скопје
Ние сме држава која што е "уназадена" со стари традиционални навики. Гејот ако сака да општи љубов со својот истополов содружник не мора да се фали пред народот, нели една двојка составена од маж и жена не се фали пред јавноста, ниту бара некои бонификации, па што се повеќе истополовите двојки?
-Сакаат деца, па не може да имаат деца кога имаат сексуални односи двајца гејови од кои што големи се шансите да се здобијат со сида.

Мене ми е одвратно да гледам каде што се лапаат на сред улица двајца мажи, а утре другиден и моите дечиња да гледаат како си општат љубов геј пар....
Тоа не ми се допаѓа, колективната мисла кај народот дека ако на нив им се дадат основните права и се интегрираат во општеството, вашите деца ќе ги гледаат како прават a2m во некоја грмушка во Жена парк.

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger and TheKitten

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Тоа не ми се допаѓа, колективната мисла кај народот дека ако на нив им се дадат основните права и се интегрираат во општеството, вашите деца ќе ги гледаат како прават a2m во некоја грмушка во Жена парк.

Што им е скратено? Тоа што не им дозволуваат да посвојуваат деца?
-Па најди си жена, ќе ја оплодиш незе со сопствената сперма и ќе имаш дете од своја крв.

Дали се дикриминирани од работа?
-Нормално при толку паради, мафтање на пендраци и лапање на двајца мажи сигурно дека некој би се гадел од таквата појава. Ама колку за утеха и дебелите луѓе потешко наоѓаат работа. ;)

Дали на улица доколку би те сретнал некој, би те навредил?
-Секако знаејќи го нашиов народ на Балканов, би го сторил истото доколку ти преку парадите се декларираш како геј и бараш некои бонификации од државата.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Што им е скратено? Тоа што не им дозволуваат да посвојуваат деца?
-Па најди си жена, ќе ја оплодиш незе со сопствената сперма и ќе имаш дете од своја крв.

Дали се дикриминирани од работа?
-Нормално при толку паради, мафтање на пендраци и лапање на двајца мажи сигурно дека некој би се гадел од таквата појава. Ама колку за утеха и дебелите луѓе потешко наоѓаат работа. ;)

Дали на улица доколку би те сретнал некој, би те навредил?
-Секако знаејќи го нашиов народ на Балканов, би го сторил истото доколку ти преку парадите се декларираш како геј и бараш некои бонификации од државата.

Тоа би значело дека нашиов народ греши, а не хомосексуалците.

• Ми се допаѓа
Реакции: LaJa5

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Сакаш да кажеш дека хомосексуалноста не е природна работа?

Сакам да кажам дека не можат да зачнат дете како што треба по природен пат. Треба да најдат сурогат мајка и прашање е дали сакаат да дадат своја сперма, за да има НЕГОВО дете, не од двајцата. :)
Или евентуално да посвојат од некое сиропиталиште.