(Вистинска) Љубов, постои ли?

Дали постои љубов

• Вкупно гласале
    42

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Ако не постои ондак што е тој што ме тераше да мислу на њума како будала, како само она да ми е у глау и филмови што јутре ке си праимо : ) hah средња беше а сеќам се како ичера, бриииј ама сам сакаја едну : ) мноо ми беше кул девојка, цакана : )
eте вииш, џаст прфект : ) мрдкаф тија такфи вибрирасти у стомачни мускулчиња, тој е љубаф hah : )
а наише у глау, у мислу : )

• Ми се допаѓа
Реакции: monika88 and MoonFairy

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
Ако не постои ондак што е тој што ме тераше да мислу на њума како будала, како само она да ми е у глау и филмови што јутре ке си праимо : ) hah средња беше а сеќам се како ичера, бриииј ама сам сакаја едну : ) мноо ми беше кул девојка, цакана : )
eте вииш, џаст прфект : ) мрдкаф тија такфи вибрирасти у стомачни мускулчиња, тој е љубаф hah : )
а наише у глау, у мислу : )

хм..во тој случај ќе го преформулирам прашањето...На што се си подготвен за да ја освоиш таа твоја љубов...еве ако со таа е завршено,тогаш за оваа што ти е сега??

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
хм..во тој случај ќе го преформулирам прашањето...На што се си подготвен за да ја освоиш таа твоја љубов...еве ако со таа е завршено,тогаш за оваа што ти е сега??
Битно гу осеќам, значи гу има, не е важно дали тк сс туј или ск сс овуј : ) она се мења... живот е дугачак, не постои едистфена љубаф, можда ми што гу викамо права љубаф , она се мења, иде од харизму на харизму, од симпатија на симпатију, од љубаф на љубаф : ) Подготфен на што ? остави гу нек се дешава, сфе нека биде како што треа, ако може , ако не ондак осеќај се губи
и чекамо да најдемо сродну душу што опет ке се заљубимо, док не гу најдемо онуј што ке гу женимо haha ама тој е друа прича
млади смо : )

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093
Мое мислење е дека не постои..имам и причина зошто мислам така..а таа не ни најмалку од типот "скршено срце".. Имав долга врска,но никогаш не ни помислив дека сум навистина вљубена,постојано се прашував дали еден ден ќе почувствувам дека се би направила за некој или дека не би можела без него..и сеуште се прашувам нормално...Дури не ни мислам дека би се појавил некој за кого би драматизирала, би била патетична и сл..И навистина сум премногу скептична на оваа тема..
Затоа барам мислење од вас "искусните"(think)
А врската заврши или? Оти и јас го имав сличниот случај, и после откако заврши таа долгата врска..сфатив колку многу сум го сакала..ама касно беше..зато па сега за среќа успеав да ја препознаам љубовта :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
А врската заврши или? Оти и јас го имав сличниот случај, и после откако заврши таа долгата врска..сфатив колку многу сум го сакала..ама касно беше..зато па сега за среќа успеав да ја препознаам љубовта :)
Врската е одамна завршена... искрено кажано како едвај да сум дочекала пак да бидам "слободна"..
За ништо не се покајав,напротив јас бев причината за разделбата.Ваљда кај не верувам,па уште и некој да ми соли памет со кого смеам да зборам а со кого не(посебно кога се работи за многу драги и посебни личности за мене,кои секогаш се тука кога треба)..при тоа воопшто тој сам да не допринел за ништо..освен да си го нахрани своето его... (ова не важи за сите,само за поголемиот дел од луѓето...не е важно дали е машко или женско)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Врската е одамна завршена... искрено кажано како едвај да сум дочекала пак да бидам "слободна"..
За ништо не се покајав,напротив јас бев причината за разделбата.Ваљда кај не верувам,па уште и некој да ми соли памет со кого смеам да зборам а со кого не(посебно кога се работи за многу драги и посебни личности за мене,кои секогаш се тука кога треба)..при тоа воопшто тој сам да не допринел за ништо..освен да си го нахрани своето его... (ова не важи за сите,само за поголемиот дел од луѓето...не е важно дали е машко или женско)

Ехееее, па туј е у питање гадна љубомора, а кд љубомора преовладуе, тк се губи сјај на праву љубаф
Значи боље што си откачила тој гајле : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Just Perfect

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Колку што те сфатив со предходниве постови...добив впечаток дека ти не си го сакала вистински, чим си се осеќала како слободна по прекинот на врската...кога си со некој што го сакаш тоа не те прави да се чувствуваш заробен туку обратно...јас мислам дека си била во врска која не се темелела на љубов..ама тоа нека не те обесхрабрува или кочи да веруваш дека вистинска љубов постои...
А вистинска љубов тврдам дека постои, и од туѓо и од лично искуство...

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093
Епа во тој случај, љубовта веројатно ќе ти се случи кога најмалку ќе ја очекуваш..и браво за одлуката...љубомората и недовербата го уништува секое чувство..без разлика колку искрено и силно било..

• Ми се допаѓа
Реакции: Just Perfect

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
И покрај мојата бескрајна саркастика на оваа тема,ако постои зошто тогаш никој не ми се допаднал како треба?Зошто кога ќе излезам на кафе со некој што(ми е симпатичен)и има потенцијал да ми се допадне баш баш...веднаш наредниот ден го губам интересот и го избегнувам...(притоа ми се има ова десено и со прав манекен ...тип од соништата на секоја девојка + со интелигенција)?
Ајде делете совети :rolleyes:

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Ако е прашањето дали постои љубов тука нема дилема. Љубовта не е како животот на Марс па да дебатираме дали постои - дефинитивно постои, научно докажано дури, ако не веруваме на она што го чувствуваме.

Ако е прашањето дали постои вистинска љубов, тогаш треба да се дефинира што е вистинска љубов?
Што е пак лажна љубов?
Дали ако и дојде крај тогаш не е вистинска? Дали ако не е безусловна тогаш не е вистинска? Дали заљубеноста или онаа љубов што многумина ја опишуваат како навика, не е вистниска?

Јас лично не верувам во вечна љубов. Љубовта си минува низ свои фази. Почнува како искра, преминува во рагорен оган и потоа полека стивнува, ако секако не се потрудат партнерите да ја распламтат. Но тоа секако не одзема од фактот дека љубовта има своја тенденција да згасне и не е вечна и на нас е оставено да ја одржиме во живот.

За мене вистинска љубов е љубовта што е чиста, што не е поматена од разум и интерес и сл. Баш напротив дури, љубовта е таа што го поматува разумот и знае да оди наспроти ладниот калкулантски интерес, ако е вистинска.

• Ми се допаѓа
Реакции: Just Perfect and MoonFairy