(Вистинска) Љубов, постои ли?

Дали постои љубов

• Вкупно гласале
    42

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
На сите ни е јасно дека постојат многу видови на љубов Arkantos.
Но сепак многу убаво од тебе што толку се трудиш да ни докажеш некои работи за постоењето на различните видови на вистинскатата љубов и толку си упорен во тоа.
И да, постојат различни видови на љубов
и да постои вистинска љубов и ако те прави среќен, постојат повеќе вистински љубови
иако само една е таа вистинската;)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
љубовта на некој начин и не постои...според мене
тоа се само емоции кои се јавуваат во определено време... повеќе би го нарекла тоа опсесија..
мислиш дека некој го сакаш а потоа се пропаѓа во вода и се губи поради некоја причина.. тоа не е љубов.

А како тебе треба дечко ти да ти докажи дека е заљубен во тебе?
-Со сечење на вени, артерии или да си пресечи еден прст, бидејќи ги има 10,секако?

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

malata..

Истакнат Член
16 февруари 2013
38
42
318
А како тебе треба дечко ти да ти докажи дека е заљубен во тебе?
-Со сечење на вени, артерии или да си пресечи еден прст, бидејќи ги има 10,секако?
хах не.. ако некој е заљубен од авион ке се примети :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Smile

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Не ми е јасно зошто толку млади луѓе се скептични и со таков негативен став дека вистинска љубов не постои...
Постои...тврдам...
А ако ве повредиле и ви го скршиле срцето, и ако тоа допринесло да изгубите верба во љубовта...тоа е само уште еден показател дека љубовта постои, само вие сте одлучиле повеќе да не верувате во истата, нели..??

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
постои
ја доживувам како вистинска зошто за мене таа не претставува само љубов,туку нешто повеќе
како роднинска врска или како пријателска
значи партнерот не го гледам само како љубов моја туку како моја подршка
како мој најверен пријател,како мој брат-се во едно

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
Луѓе,а некој од вас да каже што е љубов за него навистина?? (и не мислам на мајчинската)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Луѓе,а некој од вас да каже што е љубов за него навистина?? (и не мислам на мајчинската)
би ни било чест и ти да одговориш кога веќе спомна. Без одговори од типот „кажете прво вие“ те молам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Па мислам дека 14 страни не се малку?

Еве јас си кажав дека чиста безрезервна љубов е само еднонасочна.

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
Мое мислење е дека не постои..имам и причина зошто мислам така..а таа не ни најмалку од типот "скршено срце".. Имав долга врска,но никогаш не ни помислив дека сум навистина вљубена,постојано се прашував дали еден ден ќе почувствувам дека се би направила за некој или дека не би можела без него..и сеуште се прашувам нормално...Дури не ни мислам дека би се појавил некој за кого би драматизирала, би била патетична и сл..И навистина сум премногу скептична на оваа тема..
Затоа барам мислење од вас "искусните"(think)