(Вистинска) Љубов, постои ли?

Дали постои љубов

• Вкупно гласале
    42

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
И покрај мојата бескрајна саркастика на оваа тема,ако постои зошто тогаш никој не ми се допаднал како треба?Зошто кога ќе излезам на кафе со некој што(ми е симпатичен)и има потенцијал да ми се допадне баш баш...веднаш наредниот ден го губам интересот и го избегнувам...(притоа ми се има ова десено и со прав манекен ...тип од соништата на секоја девојка + со интелигенција)?
Ајде делете совети :rolleyes:
Изгледа само физичкиот изглед во твојот случај запалил и можда малку интелигенцијата.

Во вистинската љубов немаш дефиниција и издвојување (физички/карактерно)

Ти ако си залетана за него, и да е најглупиот и најгрдиот (субјективно од другите) за тебе ќе биде совршен.
И друго, дефиниција за вистинско нема. Едноставно чувството тоа. Сплет на околности и чувства. Патем еден битен факт. Не е вечна, ако пробуваш да ја синхронизираш исклучиво со страста.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
И покрај мојата бескрајна саркастика на оваа тема,ако постои зошто тогаш никој не ми се допаднал како треба?Зошто кога ќе излезам на кафе со некој што(ми е симпатичен)и има потенцијал да ми се допадне баш баш...веднаш наредниот ден го губам интересот и го избегнувам...(притоа ми се има ова десено и со прав манекен ...тип од соништата на секоја девојка + со интелигенција)?
А кој рече дека љубовта се темели само на физичкиот изглед...љубовта се темели на душевна привлечност, да се најдеш на иста бранова со мислите и со емоциите...а да не ја заборавиме и сексуалната привлечност...
Љубовта секогаш се случува кога не ја бараш...

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093
Затоа што љубовта не се случува секогаш со најубавиот...физичкиот изглед не е пресуден воопшто за тоа дали некој ќе го сакаме, иако можи да те понеси и да мислиш дека тоа е тоа..а го губиш интересот според мене затоа што се плашиш дека можеби тој некој нема да ги изневери твоите очекувања и ќе биде баш по мерка..меѓутоа се откажуваш уште во старт за да се избегни секоја веројатност да се случи тоа второто (да не биди по мерка)..дај им шанса на луѓето :)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Ако до ск не те стрефило тебе искрена и праа љубаф, ондак немој да мислиш дека уопште и не постои
Ке те трефне кд тк, ке си дааш по едну ракију : ) ке не почастиш сфите
а и саму себе ке се почастиш сс едн убаф осеќај што се вика ЉУБAФ ! : )

Да не постоеше љубаф, одаамна човештфо ке изумреше

• Ми се допаѓа
Реакции: crvenkapa and Saladin

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
Ако до ск не те стрефило тебе искрена и праа љубаф, ондак немој да мислиш дека уопште и не постои
Ке те трефне кд тк, ке си дааш по едну ракију : ) ке не почастиш сфите
а и саму себе ке се почастиш сс едн убаф осеќај што се вика ЉУБAФ ! : )

Да не постоеше љубаф, одаамна човештфо ке изумреше
Прво...Не сум од Скопје Парвати... Второ некој период ни воопшто не бев во МКД..и пак...НИШТО...една гООлема НУЛА ..а најдобро од се е што ми е интересно(понекогаш можеби дури и премногу патетично) како се жалат сите ..де ова ми направи..де она...бла бла сосема барем за мене детски муабети... и дека воопшто не ја ни гледаат реалноста..па се прашувам..како можат да бидат толку сурови кон самите себеси?? Што гледаат тие??Каде е своето јас и за кого и зошто го прават сето тоа????

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
: ) А кој спомна Скопје ? : ) Па нема само тамо ракиичка Haha

Oдамна е изгубена права смисла на оно 'сфое ја'
Има толко патетични како што викаш ти , што су слепо 'заљубени', забулени да не кажу, мислиф дека ако су у врску и сфе ги цфета
сфе е орајт, док партнер врти како луд и од љубомору сака сфак детаљ да га знае и репетирано чека да се испуца ако нешто не му е по кеф. Е тој не е љубаф, тој е више нешто новопечено, изопачено, интерес или корис, што и да е, тој не е љубаф

Marchisio

Староседелец
4 јуни 2012
551
902
1,093
не постои љубовта постои само интерес или само тепање време со некого / некоја

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
не постои љубовта постои само интерес или само тепање време со некого / некоја
И ти сакаш да каеш дека до ск што си ги имаја девојке си ги имаја заради интерес или за да га тепаш време сс њима ?

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
Некој се разочарал, и ова го кажува од инат;)
хахах не сум...искрено не сум..само не сум била вљубена/заљубена како год...
камо да сум била разочарана па да знам како е тоа и што е љубовна мака и бол