Значењето на опцијата „ми се допаѓа" или лајк

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Иритиран од последниве случувања и од постот на Lena имам некое чувство дека таа зависи од лајкови ама на индиректен начин се издаде.
Сместена е во Општи муабети, а не во философија затоа што нема да философирам ниту да одолговлекувам туку ќе прашам кратко и јасно да можат сите да сфатат и одговорат/коментираат.

Колку ви значи копчето/опцијата "Ми се допаѓа"?

Дали пред да пишувате пост планирате колку лајкови би добиеле со тој пост?

Дали се чувствувате посилни и Ви се зголемува самодовербата со добивањето на се повеќе лајкови?

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and Lena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да, мене ми значи најмногу. Планирам секој пост да добијам намалку 6 лајкови и многу сум среќен кога тоа ќе се оствари. Од среќа чорапите почнуваат да ми мирисаат затоа што со тоа ми се потврдува тезата дека јас сум оној избраниот. Исто така мојата самодоверба е уште појака и знам дека тие што имаат помалку лајкови од мене се тапа фаци и се послаби од мене. Јас уствари на форумите сум само за да си го хранам егото со лајкови и ако некој ја избрише таа опција ќе си приумрам, стварно не знам што ќе ми се случи затоа што ќе ми пропадне светот.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Ајде народе, уште 5 лајка за бобо. Не за друго, да не му засмрдат чорапите. :D
Една од најбезвезалните теми отворени овде. И да не идам оф-топик.
он: Многу ми значи копчето "Ми се допаѓа". Почнувам и да пројавувам чувства кон него, жити тебе. :zelen
Пред да напишам пост планирам да добијам едно 10-лајкови, затоа што сум најпаметен и најумен и на сите им се допаѓа моето размислување. (nod)
Доџе ми да вриснем ако добијам повеќе од 10 лајкови на пост, дури понекогаш добијам сила и да полетам. :rofl

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Правиш рецензија на книга или филм и гледаш лајк и знаеш дека некој одвоил време да го прочита постот и те наградил со лајк=нешто слично на петките што ги добивавме во забавиште на рака.

Badgirl

Староседелец
4 јануари 2013
1,477
3,258
1,133
30
Najubaviot grad ------> SKOPJE :D
Кога некој ќе стисне лајк,тоа значи дека му се допаднало мислењето :) ,тука сум да го кажам своето мислење за нешто,и што е толку важен "лајкот"?:^):|

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and cece17

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Еве ви на сите по еден лајк оти знам дека многу ви значи тоа а и јас би била благодарна ако добијам лајк за ''перфектниов хумор''..за да не ми пропадне постов не за друго оти ќе ми одбијат од плата :zelen

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Ако кликнам „ми се допаѓа“, значи навистина ми се допаѓа, се согласувам со нешто, ме насмеало некое мислење или пак како благодарам.

Не ми значат допаѓањата, сеедно ми е кој ми ставил „ми се допаѓа“, и ако сакам нешто го објавувам без разлика колку допаѓања ќе има, а не се замарам да да мислам дали тоа некој ќе го лајкне.

Не ми се зголемува никаква самодоверба, имам самодоверба секако ама не расте со допаѓања на форум, смешно е ова дури. Сега баш отворив да видам колку допаѓања имам, не очекував толку.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe, JaMi and Kaarikuto

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Правиш рецензија на книга или филм и гледаш лајк и знаеш дека некој одвоил време да го прочита постот и те наградил со лајк=нешто слично на петките што ги добивавме во забавиште на рака.

Секако дека ќе те наградам за вакво мислење со лајк, ама за клише муабети со триста петнаесет лајкови..... мало морген...

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Секако дека ќе те наградам за вакво мислење со лајк, ама за клише муабети со триста петнаесет лајкови..... мало морген...
Не би рекол,темите за книги и филмови се преполни а лајк ни за лек,најчесто лајковите идат во неврзани муабети кога има расправии,затоа и квалитетот се намалува.
Мојата тема каде што постирав интересни приказни за некои песни едвај некој да ја читаше така да пиши си во сакам да кажам некој пост и имаш инстант внимание (зборам општо не лично за тебе);)