Љубовта и разликата во годините

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Колку што успеав да видам немаше ваква тема на форумов и затоа ја отворив оваа..ако е дупликат, избришете ја слободно :)

Ме интересира што мислите за разликата во години, според вас колку е најдобра..2, 3....10 години?
Сте се нашле во ситуација да имате малку повеќе постар партнер/ка од вас, или пак помлад.
И што мислите за таквите врски, со разлика во години 5-15 години.

Тетка ми е 15 години разлика со маж и`, сега за сега убаво им е 2 деца си имаат..еухааа :D
Дали сето ова значи дека Prava ljubav godine ne broji? :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
има ваква тема:) , чекај да ја најдам
Колку што успеав да видам немаше ваква тема на форумов и затоа ја отворив оваа..ако е дупликат, избришете ја слободно :)

Ме интересира што мислите за разликата во години, според вас колку е најдобра..2, 3....10 години?
Сте се нашле во ситуација да имате малку повеќе постар партнер/ка од вас, или пак помлад.
И што мислите за таквите врски, со разлика во години 5-15 години.

Тетка ми е 15 години разлика со маж и`, сега за сега убаво им е 2 деца си имаат..еухааа :D
Дали сето ова значи дека Prava ljubav godine ne broji? :D

Споени се сега.. ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
ами ако не, да си кажам и јас :D
разликата во годините и не е така значајна кога постои разбирање
интересите, очекувањата и погледите на светот со време се менуваат
кај некој малку, кај некој драстично
па се случува разликата да е да речеме најприфатлива (демек 3-4-5 години)
а сепак да престане да функционира
немам предрасуди, секој си чувствува за себе
сопругот мој е речиси 5 години постар од мене
кога бевме на почеток на врската имаше обичај, демек на шега,
да си признае дека неостварена желба му е да биде со жена на возраст од триесет и нешто години
сега му велам - ете, најпосле ти се исполни желбата :rofl

важна

Истакнат Член
14 февруари 2012
552
696
93
34
Скопје
До 5 години е прифатлива разликата, но повеќе не. Зошто мислам вака? Кога детето ќе порасне сите ќе мислат дека се шета со дедо му, а не со татко му :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Aaliyah

mAcIkA

Истакнат Член
14 февруари 2012
382
516
393
разликата во годините воопшто не ми е важна..Можеби е важна на почетокот на врската кога јас би имала 18 а тој 28...за неколку години да речам 5-6 ке ја постигнам таа умствена старост да речам колку неговата и ке го надминам,тој ке си остане на истата..Јас ке стареам ..А тој за тие години ке изгледа помладо..:DТаткоми на пример е постар од мајками ,не многу ама изгледа многу помладо од неа:unsure

важна

Истакнат Член
14 февруари 2012
552
696
93
34
Скопје
Јас лично не ми можела да бидам во врска со постар од мене 7-8 години... Немаме исти погледи кон животот, јас сакам други работи, тој други... нема да функционирам јас во таква врска, ќе ми биде многу глупаво... а имам е една другарка што оди со 21 година постар маж од неа, и мене не ми стои воопшто убаво, тој несака да излгуваат, а таа пак сака, на него сето тао му е веќе иживеано, го поминал, но на неа не.. А пак заедно се 4 ипол години, и јас незнам како издржаа до сега...
У мичку патер што е премногу е премногу, 21 година постар? Па ова кога тој ќе се шета со детето сите ќе мислат прадедо му е :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Хехе ме насмеа :) е многу голема разлика се, ама и таа ќе сфати еден ден се, ама само тогаш можеби ќе биде касно :eek

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Мислам дека може да успее зависи колку се сакаат и фактори од околина а тие разлики као 5,6 години смешно е да ги дискутираме..шо ако овој има 25 оваа 20 неможе да успее...а ако збориме она разлика разлика у години има многу фактори мое мото е дека љубовта не победува се така да мн фактори влијаат :)