Тактика во додворување

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,520
1,183
Big Sur
Да ви ја разрешам само дилемата околу градите.
Не, за девојка чиј главен адут не се градите и не ги стега со три броја помал цицњак и пика во блуза од девет годишната сестричка, воопшто не е комплимент при прво видување така да никнете од никаде и веднаш да се фатите да ѝ ги фалите градите, колку и уметнички и со избрани зборови да е изведено.
И као јас треба да речам: Леле фала, вистински се, пипни, увери се. (?)
Тоа исто ќе ми дојде ко некој, онака, ми се трупнува на маса, и со шмекич фаца и подигната веѓа ми вика: Невесто, пошто дињите?
Цк... :nah

Believe

Активен Член
30 јануари 2013
108
141
43
Ќе ги замолам Arkantos и melpomena
Вашите приватни ствари и слично да си ги пишувате по пат на приватни пораки мислам дека многу поубаво ќе биде и за вас и за нас бидејќи темата е за дискусија и да не одиме оф топик ќе ве замолам. Фала и благодарам на разбирање.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Хм, се чудам зошто толку се крена прашина околу „дуњите“, односно градите.
Во ред, ајде признавам можеби изгледа нападно, ама исто признавам дека не добив шлаканица кога дадов таков коментар пред неколку години. Можеби затоа што беше малку пијана атмосферата... од кај да знам.
Ама чим повеќето од жените рипнаа, свиткувам опаш - ете лош потег во освојувањето.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Абе,тоа со пијачките озбилна работа е? Ја мислев дека не се дешава тоа кај нас,дека е само заебанција...

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Увек различно се пуштам : )
заиси од ситуацију и од тој што ке ми текне да бекну у момент, зависи што ке истресе мој такозвани карфиол или у преводу брејн : )

Moжда и за цицку некад нешто ке спомну, али онакој уз шалу, знам стфарно да убеду дека стфарно се шалу и не е злонамерно
Не ми се љутиф мене кд тресу, тој сам се одамна уверија, проверено е сто посто
Кд смо веќ куде цице, можда би ву кажаја на шалу 'еи ај кажи му на тфое цице да не глеа цело време у мое лице' : )
A около пијачке штознам мислу дека никад не сам се запуштаја на тј начин
Па ја часту и мушко бре што незначи дека одма сам п***р : )
Сфе на сфе променлиф сам, некад зборљиф и темпераментан, некад миран и романтичан
Углавном и од цуру зависи какфа е, да извлечеш на умешан начин што устфари она сака, какф приступ ву наише одговара
Тошо малерот е ѕвер у пуштање : )

Киу офтопик малце, сестру у уста на онија троица одсабајле од Банево тркалце

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
34
Чајџилница
идеш до нејзе и и викаш
Злато мое како си да те частам пијачка
она:Зашто ме споредуваш со злато бидејки сум убава и блескам како злато
тој;не зашто ти се жути забите

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Се примети дека си "out of the game" подолго време кога спомна дискотека и убаво танцување (во иста реченица). :zelen

Секако, нема ништо лошо во тоа ако си ја нашол вистинската за тебе, ама верувај кога ќе ти кажам дека, as of 2013, ако и пристапиш на девојка според точка 1 или 2, од 100 - 98 ќе те одјебат на најарогантен начин и ќе бидеш окарактеризиран како исклиширан лигуш (без навреда, сериозно). Така стојат работите денес.
Па не би се сложила баш...вистинските девојки, жени кои се дами секогаш ќе се воодушеват од таквиот пристап ....зашто е оригинален и пред се смел (можда сум пристрасна зашто сме генерација со Arkantos)...а оние на кои мозочето им е со ограничен капацитет, кај нив сигурно палат поинакви површни и ефтини пристапи...

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Хм, се чудам зошто толку се крена прашина околу „дуњите“, односно градите.
Во ред, ајде признавам можеби изгледа нападно, ама исто признавам дека не добив шлаканица кога дадов таков коментар пред неколку години. Можеби затоа што беше малку пијана атмосферата... од кај да знам.
Ама чим повеќето од жените рипнаа, свиткувам опаш - ете лош потег во освојувањето.
Мислам дека подобар комплимент би било ако има убави очи или евентуално интересна облека или детали некои на неа (посебно сакаат нели да ги заприметуваме тие "ситници" кои за неа се важни а за нас скоро никогаш) да се пофалат.
Можда била опуштена девојката и била open mind па само ти дошло да и кажеш ама дефинитивно не кај секоја поминува комплимент за гради посебно ако уште и има стаено оние потпунки:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Ни комплимент ни ништо.

Здраво, моето име е _____, а ти си? Од овој град ли си, не сум те видел порано или како си поминуваш вечерва е одличен стартер на конверзација. Ни салта правење, ни намигнување, ни симнување ѕвезди, ништо не пали како едно обично здраво. (Барем кај мене):zelen

Ама ги разбирам и денешниве машки до некаде, зошто се плашат да пријдат на девојка. Што нема да се плашат кога грото од нив се занесени дека се јаки мачкици и не ни му обрнуваат внимание на машкото кога ќе пристапи, може дури да ти се изнасмеат или да отидат и кај другарките и со нив мајтап да си прават.

Да, има такви. Но, има и девојчиња кои сакаат храброст, верувајте. И едноставност.

Инаку многу ме нервира тоа дека машкото треба прво да пристапи. Јас му пристапив на мојов, го поканив на кафе и да чукнам во дрво сега ни е преубаво. Ако чекав, а ми се допаѓаше, можеби ништо немаше да се случи. Апел и до девојките, бидете малку похрабри. Машките го ценат тоа (Мојов барем, не можам да кажам за цела машка популација, нека си се изјаснат за тоа машките на форумот).