Барам филм

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Барам еден филм кој има вакава содржина на почеток нешто деца игра вистина или предизвик мислам и еден од момците ќе одбие да бакне едно девојче ,а таа ќе го проколне секоја што ќе ја има дечково во кревет да се омажи со друг. Дејствието продолжува во иднината каде клетвата е реалност и дечково ќе се заљуби во една девојка , но ќе го бра девојчево за да ја симне клетвата ... многу е смешен филмов незнам само како се викаше ако знае некој да ми каже ?
Исто така ми треба некој филм со слична тематика на Сината Лагуна...

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Еден од моите омилени филмови порано, а не знам како се викаше. Кубански е и црно бел, но не е стар. Станува збор за 50-60 (ако добро се сеќавам) во Хавана, конкретно за животот на едни два браќа и нивниот татко. Порано го даваа на 1000 и од таму го знам. Мислам дека нешто во името беше спомнато "шеќер", но не сум ни најмалку сигурна. Доколку некој знае како се вика, нека пише.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Еден од моите омилени филмови порано, а не знам како се викаше. Кубански е и црно бел, но не е стар. Станува збор за 50-60 (ако добро се сеќавам) во Хавана, конкретно за животот на едни два браќа и нивниот татко. Порано го даваа на 1000 и од таму го знам. Мислам дека нешто во името беше спомнато "шеќер", но не сум ни најмалку сигурна. Доколку некој знае како се вика, нека пише.
http://www.imdb.com/title/tt0115600/ Би требало овој да е

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Го имам на ЦД, ај да завршат испрашувањата па ќе го гледаме, колку пати и да го гледам пак ми е интересен.

Знае некој од кој филм е ова?

6092795_460s.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Барам еден филм кој има вакава содржина на почеток нешто деца игра вистина или предизвик мислам и еден од момците ќе одбие да бакне едно девојче ,а таа ќе го проколне секоја што ќе ја има дечково во кревет да се омажи со друг. Дејствието продолжува во иднината каде клетвата е реалност и дечково ќе се заљуби во една девојка , но ќе го бра девојчево за да ја симне клетвата ... многу е смешен филмов незнам само како се викаше ако знае некој да ми каже ?

Да не е овој? (think)

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Sarah глумицата ти е имењачка, Сара Силверман.
Пребарав малку, најверодостојно ми изгледа дека е дел од Sarah Silverman Program, нејзин ситком на Comedy Central.

Да си ја пробам и јас среќата.
Филмов го имам гледано на 11-12 години некаде, ама ми останал во сеќавање, kick ass беше.
Постар е, акција, најверојатно некаде во 90ти му е продуцијата. Се работи за црнец - снајперист кого го праќаат на мисија да го убие претседателот сред говор, па има некакви сплетки, братов не го убива или го промашува, па на крај мислам дека испаѓа оти типов го заштитувал всушност претседателот. Паметам една сцена кај што го држеа и тепаа ко во пештера, па после мамето им го расплака. Типот е нешто налик млада верзија на Samuel L. Jackson и Denzel Washington, ама они па сите личат...
Не ми замерувајте на описот. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Однапред да се извинам за конфузната меморија.
Додека брат ми ми го раскажуваше Identity помислив дека сум го гледала, но испадна не бил тој. А на името на мојов за жива глава не можам да се сетам.
Дејството е на моменти слично, група на луѓе ги водат (со хелихоптер или со брод) на едно пусто место, изгледа напуштен град беше, со цел да се обучат за нешто од вид полицајци, детективи и сл.(имаше оглас во весник мислам) И сега ги носат таму и имаат одредени сценарија на убиства кои треба заеднички да ги истражуваат. Но, откриваат дека убиствата не се симулации туку вистински и почнуваат да загинуваат еден по еден. Мислат дека убиецот се наоѓа меѓу нив и никој никому не верува.
Важни детали:
Like usual, имаше еден црнец во филмот што остана меѓу последните живи.
На крајот имаше едно убиство со давење во вода.

За жал, толку од меморијата.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Однапред да се извинам за конфузната меморија.
Додека брат ми ми го раскажуваше Identity помислив дека сум го гледала, но испадна не бил тој. А на името на мојов за жива глава не можам да се сетам.
Дејството е на моменти слично, група на луѓе ги водат (со хелихоптер или со брод) на едно пусто место, изгледа напуштен град беше, со цел да се обучат за нешто од вид полицајци, детективи и сл.(имаше оглас во весник мислам) И сега ги носат таму и имаат одредени сценарија на убиства кои треба заеднички да ги истражуваат. Но, откриваат дека убиствата не се симулации туку вистински и почнуваат да загинуваат еден по еден. Мислат дека убиецот се наоѓа меѓу нив и никој никому не верува.
Важни детали:
Like usual, имаше еден црнец во филмот што остана меѓу последните живи.
На крајот имаше едно убиство со давење во вода.

За жал, толку од меморијата.
Според тоа што го раскажа ме потсеќа на филмот Mindhunters. Види дали е тој :p

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Вака сеа, барам ниско буџетен црно бел ми се чини дека беше, многу стар филм на мтв го имаат давано сигурно. Се случува една девојка доаѓа на еден остров со нејзината виолина или некој друг музички инструмент. На островот владее конзервативност и тишина. Забранет е било каков звук, дури и не се зборува повеќе од потребното. По доаѓањето на младата жена почнуваат да се комплицираат работите и на црквата и се заканува слободата на умот и силната волја за промена на работите од страна на оваа млада жена. Таа ќе почне да свири ..ако некој му текнува нешто нека пише.)