Моли се на твојот бог за да не ти се обраќам, не менеАко несакав да ти одговорам нема...
Како 1 : Си кажував како би било во мојот случај а не општествено земено ...
Како 2 : Секој нека оди по свој пат и нека бидат спокојни ( едноставно јас мислам дека е подобро да си верник)
И те мооолам не ми се обраќај повеќе ...
Позздрав ...
Овде морам да те демантирам. Те молам не ставај ги сите атеисти во ист кош. И јас иако сум атеист понекогаш се карам со wannabe атеисти затоа што тресат глупости и се декларираат така од помодарство или за да бидат „кул“. Мене лично воопшто не ми пречат религиозни луѓе се` додека не ги нападнат моите ставови и не почнат да ме убедуваат како јас правам големи гревови што не верувам, како сум можел такво нешто да помислам, зошто 7 години не сум стапнал во црква и почнуваат тука да ме убедуваат како Господ постоел, а јас сум бил слепец и не знам ти што уште не. Кој сака да си верува нека си верува, кој не сака нека не верува, но јас сепак сметам дека верата е лична работа и нема потреба ти пред другите да се покажуваш колку јак верник си со тоа што ќе напаѓаш неверници (и обратно).Православен.
И не можам да ве разберам вас Атеистиве, како не ве мрзи во секоја тема за религија да ја водите истата расправа.
Постоел - Не постоел.
Нели живееме во свет каде што сме нарекувани индивидуи? Епа дозволетени да имаме индивидуални ставови, не обидувајте се да ни ги наметнете вашите.
Што треба јас сега да правам? Да земам да ве седнам сите и да ви предавам дека Бог навистина постои?
Не бе, самите ќе станете свесни за својата заблуда, порано или подоцна.
Мене ми е мило што станав свесен многу рано, па од тежок Атеист, се помолив, и побарав прошка да ме прими назад во своето „царство“.
ОК, се надевам важи и за тебеНели живееме во свет каде што сме нарекувани индивидуи? Епа дозволетени да имаме индивидуални ставови, не обидувајте се да ни ги наметнете вашите.
И што направи со ова? Не бе, не ве убедувам, ама ќе видите вие....Не бе, самите ќе станете свесни за својата заблуда, порано или подоцна.
Еве ајде Идиотски (пошто сум идиот, нели) целиот текст да го цитирам.Idiot
„Ама ќе видите вие“
Многу тежок збор Кажав дека имам потреба од индивидуалност, имаш потреба од индивидуалност ама мојот став е дека сте во заблуда - и дека ќе ја увидите.
Не ти го наметнувам како мислење дека си во заблуда - тој е мој заклучок мој личен, и со него ќе си одам до смрт.
Немам потреба да се извинам на ниту еден атеист, затоа што никого не сум се обидел да разубедам, твое е правото да веруваш/неверуваш, исто како што е мое.
п.с. требаше целиот пост да ми го цитираш, така ќе ја донесеше вистинската смисла што сум сакал да ја постигнам, а вака со исечоци добиваш друг ефект -оној кој сакаш да го добиеш
Не биди како овие по телевизирските канали којшто создаваат политички реклами со прецизни монтажи
Очигледно е дека не ми го разбра постот.Еве ајде Идиотски (пошто сум идиот, нели) целиот текст да го цитирам.
Зошто имаш потреба да го кажеш тоа “ама ќе видите кога ќе дојде време“. Ти тоа не го знаеш. Ти веруваш во тоа и твоја работа си е. Верувај си.
Нема што ние да видиме и прашање е дали ќе видиме. А уште помалку е твоја грижа дали ќе видиме.
Твоите бог(ови), Пророци, рај, пекол, свети книги, ѓаволи, ангели.... не ги нуду другому и не ги припишувај на други. Ако си имаш промлем со некој од овие, решавај си ги за тебе.
Не е целта на атеистите тебе да те направатневерник. Целта е да не не заморувате со вашите поимања на работите.
Беспотрбни да, ќе бидат после овој пост, а ти да земеш да си го препрочиташ твојот пост? Шо велиш, може ќе успееш да се разбереш себеси?Очигледно е дека не ми го разбра постот.
Прочиај го слободно уште еднаш.
Потоа уште еднаш, и се’ така додека го разбереш.
Јас не ти препорачувам ниту света книга, ниту да веруваш во Бог, како што ни ти не можеш да ми препорачаш што е моја грижа, бидејќи е моја и јас ќе се грижам за тоа што ми е волја. Т.е. Во ред можеш да ми препорачаш ама дали ќе те послушам е моја работа.
Јас не ти нередив да видиш. Кажав мислење дека порано или подоцна ќе ги увидите грешките - кои според некој мој критериуми се грешки(не мора да значи дека се грешки(во една друга тема на форумов зборувавме за ова „сопствена вистина“ или пак сопствено убедување)). Јас не ти наметнувам ниту ти кажувам да веруваш или не веруваш, да читаш Библија или да не читаш, само си искажав мислење.
Постот за кој првиот пат ме цитираше се однесуваше на тоа што не можам да ги разберам Атеистите што на секоја можна тема полемизираат и го оспоруваат неговото постоење - не можам да ја сфатам поентата, затоа се и такви речениците.
Понатамошните цитирања би биле беспотребни.
Твоите (ВАшите, се однесува на било кој верник од било која религија) бог(ови), Пророци, рај, пекол, свети книги, ѓаволи, ангели.... не ги нуди другому и не ги припишувај на други. Ако си имаш (/те) промлем со некој од овие, решавај си ги за тебе.
Не е целта на атеистите тебе (било кој верник од која и да е религија) да те направат неверник. Целта е да не не заморувате со вашите поимања на работите.