Јади бурек со Јанко

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Религиозниот дел не ме занима мене,чисто зошто општо религијата за мене е непозната тема. Али тоа не е за тука :)
Единствено што не ми се допаѓа кај Јанко е тоа што никој што до сега му бил соговорник не може да дојде до збор. .
Далеку е Јанко од религиозен човек,незнам зошто постојано го вади тоа во емисии.
Чисто на ова мислев,кога реков дека значи има уште една работа што не ти се допага кај овој водител.....или што и да е а се вика Јанко :D

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Чисто на ова мислев,кога реков дека значи има уште една работа што не ти се допага кај овој водител.....или што и да е а се вика Јанко :D
Реално нема никаква потреба да ја вади неговата религиозност во сред дискусија кога нема никаква врска со темата на говорење,но мислам дека тоа не го менува концептот на емисијата,барем за мене :)

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
А од каде знаеме како заработува,има некои факти и за ова?:)

каде и да почнеш да работиш , потпишуваш договор, во кој се вели дека не смееш на никого да кажеш колкава е твојата месечна заработка .
бараш факти кој ни самиот Јанко неможе да ти ги каже (shake)

Штом го оправдуваме дали тоа значи дека и ние исто би се понашале за да не живееме само од воздух доколку немаме друг така лесен избор?

Во денешно време најде да судиш за тоа кој како преживува или успева во државава ?
за крај спореди ја твојата работа со неговата и размисли која е подобра за народот ...

Си го кажав мојот став во врска со темава, рингишпилот се затвара, ако имаш уште билети, чувај ги за следен пат ...

гуд најт Џони (smoke)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
каде и да почнеш да работиш , потпишуваш договор, во кој се вели дека не смееш на никого да кажеш колкава е твојата месечна заработка .
бараш факти кој ни самиот Јанко неможе да ти ги каже (shake)

Во денешно време најде да судиш за тоа кој како преживува или успева во државава ?
за крај спореди ја твојата работа со неговата и размисли која е подобра за народот ...

Си го кажав мојот став во врска со темава, рингишпилот се затвара, ако имаш уште билети, чувај ги за следен пат ...

гуд најт Џони (smoke)
Договор за некажување на месечната заработка?
Прв пат слушам.
Исцитирај ме каде осудив некого за своето преживување и успехот,во спротивно имаш добра компарација со рингишпилот.

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Договор за некажување на месечната заработка?
Има има и тоа е најголема мода нели кај новопечените газди да не се кажува колку плата се зима,дури и во иста фирма вработените имаат обврска да ја кријат големината на платата меѓусебно.
Па јас кога работев кај газда за 7 000 (без платена слободна карта и хранарина) ме обврзуваше дека не смеам да кажам на никој колкава ми е платата па на неколку пати ме викаше во канцеларија да ме "искара" дека сум кажал на некоја комшика.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Има има и тоа е најголема мода нели кај новопечените газди да не се кажува колку плата се зима,дури и во иста фирма вработените имаат обврска да ја кријат големината на платата меѓусебно.
Па јас кога работев кај газда за 7 000 (без платена слободна карта и хранарина) ме обврзуваше дека не смеам да кажам на никој па на неколку пати ме викаше во канцеларија да ме "искара"
Законско право такво не постои,а самоволно барање за дискреција знам дека постои,но тоа немаше врска со она јас каде што го поставив прашањето.
Се имаше потенцирано дека човекот е оправдан за тоа што го работи заради сретствата јас само прашав дали знаеме какви му се сретствата,оти сепак тоа е само претпоставка.
Тој наоколу низ емисијата и тоа како се расфрла потенцирајки дека не е задоволен од она што е платен :)

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Преголема демократија им се дава на водителите
Ироничен сум

прав шунд од емисија , не знам зошто регулаторнотот тело кое е одговорно емисиите кои одат во етер се уште се толерира, и да е најголема трагедија легитимитет во неговата емисија му даваат и политичарите кои гостуваат кај него (facepalm)

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Навистина не ми се допаѓа неговото однесување. Ако веќе е емисија за народот, каде што народот ќе може да каже што му лежи на душа, Јанко сигурно не треба да се однесува така. Пред некој ден, имаше покането некој кардиохирург во емисијата, мислам дека беше др. Таџер, образован и почитуван човек. Јанко, таков целиот искомплексиран, едвај му даде на човекот да прозбори. Само која беше разликата во разговорот и изразувањето на нив двајцата... Јанко се однесуваше како да е... не знам како да го опишам... Како сељак бре! Едно време ми се чинеше дека докторот толку беше иритиран што ќе станеше и ќе му ја пукнеше една на сељаков. Доктор како доктор, се разбира дека ќе користи стручни термини. Дури и јас ја разбирам барем половината од нив. Не можам да се сетам точно за што се работеше, ама се сеќавам дека како што зборуваше докторот, овој само го прекинуваше и се уфрлуваше, како да сакаше да се докаже...
Бог да чува и да брани од такви како него. На моменти е добар, на моменти тотално откачува, како да се чувствува загрозен дека гостинот ќе му ја преземе емисијата. Јас би рекла дека единственото лошо нешто е тоа што Јанко не се однесува 100% професионално, и што дозволува таквите работи да испливаат на површината.