Сакам да кажам/Сакам да прашам

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Како може некој да слуша песни од типот Ночас ќе ми неко направити сина,Ожени ме бабо мој,Пишки она пишким ја,Министерка... (facepalm)
И ти ми кажуваш дека на овие песни се опиваш и преубаво си поминуваш во петок навечер :x

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Како може некој да слуша песни од типот Ночас ќе ми неко направити сина,Ожени ме бабо мој,Пишки она пишким ја,Министерка... (facepalm)
И ти ми кажуваш дека на овие песни се опиваш и преубаво си поминуваш во петок навечер :x
У другите песни има зборови што се тешки за изговарање,посебно под дејство на алкохол,па затоа :)

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
СДК дека си останав на ветеното: ако фатам, не пишувам повеќе! Влегов в кладилница и излегов најпоштено без да пишам ливче !! зараза е и тоа :D

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Колку е ужасно чуството кога треба да зборуваш пред 40,50 луѓе меѓу кои и големи бизнисмени и видни личности а она што треба да го кажеш да е спремно за 30 секунди...
Ауу уште сум потресена хахаха :frantic

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Колку е ужасно чуството кога треба да зборуваш пред 40,50 луѓе меѓу кои и големи бизнисмени и видни личности а она што треба да го кажеш да е спремно за 30 секунди...
Ауу уште сум потресена хахаха :frantic
не е страшно, самодовербата е битна верувај ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Да да...само самодовербата е она што води кон успех...ама сепак чуството е многу неубавоо :)
не треба така да го гледаш, прв пат е секогаш најтешко, но после ќе ти биде како секојдневие ;)
имаше многу убава книга од Стив Џобс за презентерски вештини, секоја му чест на човекот беше еден од најдобрите презентери и се тоа му е опишано во книгата, јас знам коа требаше да излезам пред многу луѓе и да бидам сосем смирена ја прочитав книгата од Стив Џобс и стекнав некоја самодоверба.. само кај мене беше малку и позафркнато имав конкуренција, имав комисија, па поставуваа прашања... а друго е само да излезиш и да си кажеш што имаш :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
не треба така да го гледаш, прв пат е секогаш најтешко, но после ќе ти биде како секојдневие ;)
имаше многу убава книга од Стив Џобс за презентерски вештини, секоја му чест на човекот беше еден од најдобрите презентери и се тоа му е опишано во книгата, јас знам коа требаше да излезам пред многу луѓе и да бидам сосем смирена ја прочитав книгата од Стив Џобс и стекнав некоја самодоверба.. само кај мене беше малку и позафркнато имав конкуренција, имав комисија, па поставуваа прашања... а друго е само да излезиш и да си кажеш што имаш :)
Па да да секогаш првиот пат е најтешко ..Ама тоа е вештина која се учи со текот на годините..
Инакуу добра идеа е тоа може и јас да ја прочитам таа книга ххх...
Ејхх тоа е веќе многу тешко ама се се навикнува

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe