Чет муабети (ти реков-ми рече)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Со такво обракање,можеш во некое трло да се обратиш,не дека ми смета и овде,се навикнав од прв ден.
Но да пишуваш како некој е болен а моментално не е присутен да се брани,е богами ми смета.
После ке глумиме фини лугенца а наоколу ке се расрфламе со навреди,па ке пробаме да ублажниме и се така во круг.
Таа фора е одамна пробиена,пробај ја на некое друго место.
Која и да е зад профилот,многумина може само да посакуваат да ја поседуваат човечноста на тој лик што ја содржеше во себе.
Скоро секој од вас и го имаше тоа признаено,а поготово Ти.
Затоа и реков... треба да се погледне и другата страна од медалот. Причините зошто се претставувала во дадениот момент како погрешен лик, како и последиците зошто го напуштила/има ниет да го напушти форумот. Или можеби не го има напуштено. Или не мора ништо да се гледа, едноставно да не се придодава значење. Но искрено ме зачудува која е таа причина зошто човек да се крие позади толку прекривки на лажни профили. Исто како што ме чуди која е таа човекова природа да се разоткрива јавно нечиј приватен живот.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
melpomena значи ти одобруеш лажни профили ?
И немора да дизаш тензију, праимо си онакој муабет, не спомињај трла и слично, ја тебе ништо дирекнтно не ти кажа
Кажују си мое мислење за сфе тој
А слику не сам ја тражија, сама ми вика еве глеј која ми е најнова профил слика на фејс : ) тој е тој
За мене е тој болна стфар, незнам за теебе
И после не ти е у крф да се караш
Одма а у сфе и сфашта изнакажа протиф мене : )

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Затоа и реков... треба да се погледне и другата страна од медалот. Причините зошто се претставувала во дадениот момент како погрешен лик, како и последиците зошто го напуштила/има ниет да го напушти форумот. Или можеби не го има напуштено. Или не мора ништо да се гледа, едноставно да не се придодава значење. Но искрено ме зачудува која е таа причина зошто човек да се крие позади толку прекривки на лажни профили. Исто како што ме чуди која е таа човекова природа да се разоткрива јавно нечиј приватен живот.
Што сакате кажете,милион пати истито ке го повторам,море кога поубаво ке подразмислам,и арно направила,и честитам.
Ке пробам да се воздржам оти ако продолжам не верувам дека ке има толку големо самољубие во одредени ликови овде во нив.
Најпаметно ке е да се воздржам.
Алал да и е.
Срам да им е на оние кои како кутриња се пикаа под нејзините нозе а верувам дека таа директно не го барала тоа од нив.
Нејзините постови кажуваат се она што сакам да знам за нејзе и ми е доволно.
Прекрасна е.
Ако не друго,тек дури сега видевме кој и колку го сфакал сериозно форумот,наместо да го сфати само како форум.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Што сакате кажете,милион пати истито ке го повторам,море кога поубаво ке подразмислам,и арно направила,и честитам.
Ке пробам да се воздржам оти ако продолжам не верувам дека ке има толку големо самољубие во одредени ликови овде во нив.
Најпаметно ке е да се воздржам.
Алал да и е.
Срам да им е на оние кои како кутриња се пикаа под нејзините нозе а верувам дека таа директно не го барала тоа од нив.
Нејзините постови кажуваат се она што сакам да знам за нејзе и ми е доволно.
Прекрасна е.
Ако не друго,тек дури сега видевме кој и колку го сфакал сериозно форумот,наместо да го сфати само како форум.
Пак избрзуваш... прочитај го мојот пост и исфрли ја преголемата субјективност што ја имаш изградено контра мене. Ако веќе збориме за објективност.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
И немора да дизаш тензију, праимо си онакој муабет, не спомињај трла и слично, ја тебе ништо дирекнтно не ти кажа
А слику не сам ја тражија, сама ми вика еве глеј која ми е најнова профил слика на фејс : ) тој е тој
Ти па еден век сегде само тензии гледаш.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Во секој твој пост она што пласираш,во секој мој нареден го добиваш.
ти го гледаш тоа како филозофирање и карање ама капацитетот не ни налага на сите исто.
те молам само пред да си легнеш да не заплачеш.
оти како и секогаш прв почнуваш но исто така,како и секогаш неможеш да го увидиш тоа.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
melpomena, јас да кажам дека се сложувам со скоро сè што кажа за членката која е главна тема на дискусијата од претходните неколку страни. Мене искрено ми беше една од најфините тука, ако не се лажам ја имам тагнато во темата „Со кој член сакате да се запознаете?“. Ако не, значи сум изумила, а навистина сакав. И уште сакам.

Ама па навистина не ја сфаќам поентата на претставувањето како некој друг. Или лажењето. Измислувањето. Имам забележано на форумов (уште многу одамна) една личност што многу лаже. На една тема едно, на друга сосем спротивното, на трета па муабет да не правам. Исто како и за погоре спомнатата членка што забележав одамна (на фб, не на форум) дека користи туѓи слики, ама ете некако не се дрзнувам да ги откривам јавно овие нивни ... не знам шо се стварно, не знам ни како да ги наречам.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Saladin

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Пак избрзуваш... прочитај го мојот пост и исфрли ја преголемата субјективност што ја имаш изградено контра мене. Ако веќе збориме за објективност.
Овој пат се надоврзав на твојот пост.Уште далеку погоре го сфатив твојот став околу оваа работа,не грижи се.Само ти не ме сфати овој пат па затоа еве ти појаснувам дека само се надоврзав. :)