Чет муабети (ти реков-ми рече)

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Trajche ќе видиш за 2 -3 години кога ќе ги изградат тие сплавовите во Љубаништа, кој колку имат туристи- итоа на темава.:zelen
А иначе ние во Охрид последниве 5 години константно сме во г**на со туризмот - само длабочината варират.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Погледни дека сите градови од Македонија се во тој подфорум Туризам и Патување> Градови
http://forum.crnobelo.com/forums/Градови.85/
Ако се,не значи дека треба да се. :)
но сепак за тоа вие си одлучувате.
alba не туку мене ми кажувај за туризмот,јас сум вечен тирулист,на Трајче кажи му,тој смета дека е за таму. :)

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Trajche џабе се лутите ама изгледа никој мдерато не си ја врши работата

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Сега знам зошто светулки светат, па уште и дознав дека секоја свети различно во зависност од родот, а кога светат бараат партнер : ))))
И дознав зошто небото е сино, а при залезот е речиси црвено - ех кој рече дека инструменталнава хемија е досадна : ))
а ако ги научам само овие екстра занимливи информации ќе положав во понеделник?? :D

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Сега знам зошто светулки светат, па уште и дознав дека секоја свети различно во зависност од родот, а кога светат бараат партнер : ))))
И дознав зошто небото е сино, а при залезот е речиси црвено - ех кој рече дека инструменталнава хемија е досадна : ))
а ако ги научам само овие екстра занимливи информации ќе положав во понеделник?? :D
Еј да? Не знаев за светулките,интересно..:)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Еј да? Не знаев за светулките,интересно..:)

И јас незнаев, освен светулките постојат и некои бактерии и морски животни кои светат на истиот принцип - т.е поради хемиска реакција( премин на електрони од едно во друго електронско ниво), со што се добива енергија продуцирана во вид на светлинаа : ))

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Мислам дека само едниот пол светеше, додека другиот бараше. Абе исто ко човештвото.

Чкс женска чкс!!!

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and Марија