Чет муабети (ти реков-ми рече)

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Trajche ќе видиш за 2 -3 години кога ќе ги изградат тие сплавовите во Љубаништа, кој колку имат туристи- итоа на темава.:zelen
А иначе ние во Охрид последниве 5 години константно сме во г**на со туризмот - само длабочината варират.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Погледни дека сите градови од Македонија се во тој подфорум Туризам и Патување> Градови
http://forum.crnobelo.com/forums/Градови.85/
Ако се,не значи дека треба да се. :)
но сепак за тоа вие си одлучувате.
alba не туку мене ми кажувај за туризмот,јас сум вечен тирулист,на Трајче кажи му,тој смета дека е за таму. :)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Сега знам зошто светулки светат, па уште и дознав дека секоја свети различно во зависност од родот, а кога светат бараат партнер : ))))
И дознав зошто небото е сино, а при залезот е речиси црвено - ех кој рече дека инструменталнава хемија е досадна : ))
а ако ги научам само овие екстра занимливи информации ќе положав во понеделник?? :D

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Сега знам зошто светулки светат, па уште и дознав дека секоја свети различно во зависност од родот, а кога светат бараат партнер : ))))
И дознав зошто небото е сино, а при залезот е речиси црвено - ех кој рече дека инструменталнава хемија е досадна : ))
а ако ги научам само овие екстра занимливи информации ќе положав во понеделник?? :D
Еј да? Не знаев за светулките,интересно..:)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Еј да? Не знаев за светулките,интересно..:)

И јас незнаев, освен светулките постојат и некои бактерии и морски животни кои светат на истиот принцип - т.е поради хемиска реакција( премин на електрони од едно во друго електронско ниво), со што се добива енергија продуцирана во вид на светлинаа : ))

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena