Љубовта е нешто што неможе да се опише или дефинира, љубовта може само да се почувствува
А зошто мислиш дека вистинската љубов може да прерасне во навика?Дали љубовта кога ќе прерасне во навика се смета за вистинска? Или пак што кога ќе прерасне - што е она што не` обврзува да останеме со тој партнер?
Може. Мислам дека таа има своја метаморфоза, и може да се разграни или да се прешалта, или да исчезне. Рецимо еве се женам утре и имам неколку убави години со жената... Жена ми по некое време раѓа деца. Е сега, може повеќе сценарија да се појават после ова. Прво е поранешната жар се губи. Останува на мене да откривам ново или да продолжам по старо. Но во двата случаи се раѓа еве нова патека - сакам да ги однесам на правилен пат децата. После тоа одиме со прашањето - кој е правилниот пат за детето? Оној каде под будно око ќе го воспитувам детето или пак ќе му допуштам самото да го најде?А зошто мислиш дека вистинската љубов може да прерасне во навика?
Аркантос над мене ми ги украде зборовите.Може. Мислам дека таа има своја метаморфоза, и може да се разграни или да се прешалта, или да исчезне. Рецимо еве се женам утре и имам неколку убави години со жената... Жена ми по некое време раѓа деца. Е сега, може повеќе сценарија да се појават после ова. Прво е поранешната жар се губи. Останува на мене да откривам ново или да продолжам по старо. Но во двата случаи се раѓа еве нова патека - сакам да ги однесам на правилен пат децата. После тоа одиме со прашањето - кој е правилниот пат за детето? Оној каде под будно око ќе го воспитувам детето или пак ќе му допуштам самото да го најде?