(Вистинска) Љубов, постои ли?

Дали постои љубов

• Вкупно гласале
    42

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Тоа е врска во која што се расте заедно,не само духовно туку и друштвено,емоционално,умствено.Љубов што е искрена,каде партнерите се грижат еден за друг,љубов која задоволува и возбудува.Партнерите се заштитуваат,сакаат до небото и назад,при секое видување осеќаат пеперутки во стомакот,си веруваат,не се лажат,остануваат еден покрај друг без разлика на недоразбирањата што ги имаат.Овде фокусот е кон другата личност и со еден збор ВАКВА ЉУБОВ НЕ ПОСТОИ!

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Arkantos

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Тоа е врска во која што се расте заедно,не само духовно туку и друштвено,емоционално,умствено.Љубов што е искрена,каде партнерите се грижат еден за друг,љубов која задоволува и возбудува.Партнерите се заштитуваат,сакаат до небото и назад,при секое видување осеќаат пеперутки во стомакот,си веруваат,не се лажат,остануваат еден покрај друг без разлика на недоразбирањата што ги имаат.Овде фокусот е кон другата личност и со еден збор ВАКВА ЉУБОВ НЕ ПОСТОИ!

a tristan i izolda istorijata veli deka iako e retka sepak postoi

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Што е љубовта? Вистинската?! :)
Онаа што е испомешана со страст, возбудата, задоволството, довербата :)
Онаа што ќе те натера да се вивнеш во небото, и при падот ќе те дочека на раце.
Онаа што кога плачеш ќе ги собира солзите една по една за да не ти паднат на подот.
И... да не филозофирам :)

Јас ја најдов вистинската љубов кога најдов личност пред која не се срамам да бидам она што сум :)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје

Црвените букви се сосема погрешно разбирање на вистинската љубов.
Вистинската љубов постои, и е онаа во која напредокот на оној другиот и неговите успеси се помогнати и подржани од тебе и обратно.
Ништо не правиме од пеперутки при секое гледање во истата точка без одење напред. А пак фокусот ако ти е на оној другиот се да му е ко што треба и по желба, додека ти се газиш себе си.... тоа ти е себеуништување.
Убаво прва реченица: Тоа е врска во која што се расте заедно,не само духовно туку и друштвено,емоционално,умствено.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena, melpomena and Lepaa