Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Хух, шта то ја љубим феминизам.
Па, да ви кажам право, за некои претерани индивидуи, богами и шовинизам е малку.
Има нешто восхитувачко во контрадикторноста каде најголемо достигнување на еманципираноста ти е да најдеш тапоглав брат со троа повеќе кеш и да се прчиш околу оти ти бре, ТИ си го фатила и скротила. Их!
За поддршка, тука е Бијонсе ко женска верзија на overly manly man, со своите тралалајки за тоа како жените го вртат светот, а уствари они го вртат само голиот газ повторувајќи три реда текст. Во борба! За слобода! За смрт!
Чек дури Карло Бос се сефтоса и им отвори една порки индустрија овде, има да си ја покажат еманципираноста на дело! (muscle)
Newsflash: Очајно е.
Поочајно од жена која самоволно се покорува ко последна шупелка, е кокошка што прети со зашиленото нокте во вис.
Али Електра ко и увек само ги јаде зелени, ваљда некој Карло Бос и’ стои со пиштол над глава за ова.
„Пиши или че го примаш у уво!“
И онда ја морам, оти левото уво и онака ми е веч повреџено. :D

Ах...Ве поздрави Џеј Зи...скрочени момак.
Еден од малкуте пати кога не се согласувам со тебе
Светот го вртат жените и парите.:)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Тоа многу лесно може да се објасни со фактот дека сите мислиме оти го вртиме својот свет.
Но нели, тоа е само наш свет.
И за најманипулативната жена, постои маж кој мисли дека ја врти. А кој кого навистина врти, е тешко да се каже. :)

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103

Зависи кој како ќе си се постави.
Има жени што служат како играчки, има и мажи.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Тоа многу лесно може да се објасни со фактот дека сите мислиме оти го вртиме својот свет.
Но нели, тоа е само наш свет.
И за најманипулативната жена, постои маж кој мисли дека ја врти. А кој кого навистина врти, е тешко да се каже. :)
Епа значи не го вртат светот само мажите нели? :)

Зависи кој како ќе си се постави.
Има жени што служат како играчки, има и мажи.
Баш така,некои дури немаат намена ниту како играчки. :)

И сега на што ке заокружиме,дека светот го вртат парите или?

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Мелчи, па јас и никаде не реков дека мажите (или било кој) го вртат :nah , туку дека се смешни жените кои мислат дека го вртат светот ако свртеле богат пастув. А то је велика разлика.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene, melpomena and 4FUN

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Не ми се верува цццц....требаше да бидам втора смена на раб,ама колешкава нешто ми спомна да ја сменам прва да бидам може ќе и требало ама за сигурно ќе ми пише... и она вчера ми пишува порака,јас читам да дојдам прва...а јас талент да сум си ја читала погоре старата порака а уствари требало втора да си дојдам.Јас си отидов сабајле фино и ете ти ја и она доаѓа па си се посмеавме малку на мојот памет:eek,испивме по едно кафе и јас патот под нозе пак дома и еве ме сега втора смена..ахххх кој нема у глава има у нозете што рекле стариве...:zelen:D

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Не ми се верува цццц....требаше да бидам втора смена на раб,ама колешкава нешто ми спомна да ја сменам прва да бидам може ќе и требало ама за сигурно ќе ми пише... и она вчера ми пишува порака,јас читам да дојдам прва...а јас талент да сум си ја читала погоре старата порака а уствари требало втора да си дојдам.Јас си отидов сабајле фино и ете ти ја и она доаѓа па си се посмеавме малку на мојот памет:eek,испивме по едно кафе и јас патот под нозе пак дома и еве ме сега втора смена..ахххх кој нема у глава има у нозете што рекле стариве...:zelen:D
ништо страшно ако не ти е далеку работата,сте се напиле бар кафенце :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon
Статус
Затворена за нови мислења.