Што подразбирате под Господ?

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Папата кој држи говори, како што велиш, дома лежи на злато и се бања во пари, што е превише апсурдно тоа. :)

Како и да е, јас сум повеќе агностик. Кај мене нема стриктно НЕ ПОСТОИ, или стриктно ПОСТОИ.

Зборот агностик нема никакво значање, ова е измислаца за да бидеш измегу атеист или верник, а тоа го нема никаде.
Или си или не си, едноставно е. ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Зборот агностик нема никакво значање, ова е измислаца за да бидеш измегу атеист или верник, а тоа го нема никаде.
Или си или не си, едноставно е. ;)

Ако е затоа, зборот vegan е измислица помеѓу вегетаријанец и невегетаријанец.
И да, СИ помеѓу атеист и верник, од причина дека не можеш да докажеш дека Господ постое, или не постое. :)

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Ако е затоа, зборот vegan е измислица помеѓу вегетаријанец и невегетаријанец.
И да, СИ помеѓу атеист и верник, од причина дека не можеш да докажеш дека Господ постое, или не постое. :)
Toчно ова го има само запишано. Инаку зборот за повеќето ништо не значи освен за оне кои не сакат да си признаат дека не верувале во господ па се помеѓу. Ако не можеш да докажеш дека постое, ти веруваш ли во него?

turop

Активен Член
15 март 2012
105
68
28
Ние сме ништо спрема планетите целиот универзум една капка вода према целиот свет,па луѓето откриваат различни планети и звезди тврдат дека постојат други планети и животи и се прават разумни и итри во науката.Што Бог им дал мозог,раце и нозе човекот да твори,создава и истражува па сега кога открија разни мистерии.човекот мисли дека го надминал бог.Како може од ништо да настане универзум,планети и живот како што го имаш ти.Пр Камен кој лежи среде пустина може да се помрдне без некоја надворешна сила,така и бог го создал светот.Бог рекол кога ќе дојде крајот на времето многу малку ќе се спасат,светот ќе трае додека постојат верници,крајот ќе се прескаже со Болести,Земјотреси,Жештини,пожари,Поларни зими,глад итн...
Атеисти и злобни луѓе има се повеќе и повеќе и прераскажувањата се исполнуваат никогаш не се откажувајте од Бога навистина постои.

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Ние сме ништо спрема планетите целиот универзум една капка вода према целиот свет,па луѓето откриваат различни планети и звезди тврдат дека постојат други планети и животи и се прават разумни и итри во науката.Што Бог им дал мозог,раце и нозе човекот да твори,создава и истражува па сега кога открија разни мистерии.човекот мисли дека го надминал бог.Како може од ништо да настане универзум,планети и живот како што го имаш ти.Пр Камен кој лежи среде пустина може да се помрдне без некоја надворешна сила,така и бог го создал светот.Бог рекол кога ќе дојде крајот на времето многу малку ќе се спасат,светот ќе трае додека постојат верници,крајот ќе се прескаже со Болести,Земјотреси,Жештини,пожари,Поларни зими,глад итн...
Атеисти и злобни луѓе има се повеќе и повеќе и прераскажувањата се исполнуваат никогаш не се откажувајте од Бога навистина постои.
Немој да навредуваш луге, бог сигурно не ти кажувал така.
А јас само ке те прашам:
Ти од кал си ?
Ако тој не создане НАС, тогаш кој го создал Бог? Сам се создал?

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Toчно ова го има само запишано. Инаку зборот за повеќето ништо не значи освен за оне кои не сакат да си признаат дека не верувале во господ па се помеѓу. Ако не можеш да докажеш дека постое, ти веруваш ли во него?

Не, не верувам. Самата верба за некои луѓе им докажува дека тој постое без разлика дали имаат доказ или не. Тоа е едноумност. А и обратното, па сега ти види зашто велам дека сум агностик.

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Не, не верувам. Самата верба за некои луѓе им докажува дека тој постое без разлика дали имаат доказ или не. Тоа е едноумност. А и обратното, па сега ти види зашто велам дека сум агностик.
Значи си атеист, нема трето. Тоа сакав да кажам, дека нема помегу, ова е само збор што за утеха дека не си ни тоа ни тоа.

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Значи си атеист, нема трето. Тоа сакав да кажам, дека нема помегу, ова е само збор што за утеха дека не си ни тоа ни тоа.
Ја се утешувам со тоа? :D
Уствари види, како сакаш си го толкувај тоа. Ако сакаш за тебе ќе бидам и про-верник, и про-атеист и never again agnostic. (happy)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Дечки, темава е „Што подразбирате под Господ“, не дали постои или не и зошто и колку веруваме во него.
За вашата дискусија имате теми:
http://forum.crnobelo.com/threads/Верување-во-Бог.3655/
http://forum.crnobelo.com/threads/Дали-и-зошто-сте-религиозни.987/

Слободно продолжете во која мислите дека посоодветно би ја одвивале дебатава. Да прекинеме со оф топик овде.

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Ја се утешувам со тоа? :D
Уствари види, како сакаш си го толкувај тоа. Ако сакаш за тебе ќе бидам и про-верник, и про-атеист и never again agnostic. (happy)
Ете ти ја дискусијата како исто со Бог. Не е докажано а имаме различни мислења, сепак по наше ке тераме. Ајт поздрав.