На која религија припаѓате?

Од која религија сте ?

• Католичка

Гласови: 2 1.5%
  • Православна

Гласови: 94 71.8%
  • Муслиман

Гласови: 4 3.1%
  • Не верувам

Гласови: 25 19.1%
  • Друга религија/секта (ќе наведам во мислење)

Гласови: 6 4.6%

• Вкупно гласале
    131

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
Не ги осудувам атеистите и не кажувам кој што да прави нешто погрешно сте разбрале изгледа ..
САкам да кажам, дека СПОРЕД МЕНЕ е подобро да си верник .. а секој си има право што сака да си биде - нивна кожа , нивни одлуки ... (hug)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не ги осудувам атеистите и не кажувам кој што да прави нешто погрешно сте разбрале изгледа ..
САкам да кажам, дека СПОРЕД МЕНЕ е подобро да си верник .. а секој си има право што сака да си биде - нивна кожа , нивни одлуки ... (hug)
Епа биди си верник бе шефе, кој ти рекол да не бидиш верник. Ама да си земаш за право да збориш кој што треба а што не треба, извини ама не можеш.
Претходно праша нешто, еве сеа ја ќе ти одговорам. Мене ме смирува сосема друго нешто и ме прави да се чувствувам порелаксиран и поопуштен. Поточно 3 работи се, едната е рубикова коцка, другата е музика, третата не е важно како се вика ама не се вика бог или верба у бог. Кога ми треба помош наместо да се помолам идам да се соочам со проблемот. Како што за тебе е безвезе да се биде неверник, за мене е безвезе да верувам у нешто наречено Бог.
Е кога спомна семејства и сл. кажи ми еве ако родителите се атеисти, а детето верник според тебе треба и тоа да постане атеист само за да не се караат?

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Православна сум....и едно само сакам да кажам, читам многумина викаат не одењето во црква те прави помалку верник..Бог рекол дека секое парче земја на светов е свето место и дека Бог е насекаде, можеш да се помолиш на било кое место, дома, во кревет, на улица...важно е да веруваш силно во тоа за кое што се молиш.

Gloria

Нов член
7 јануари 2013
5
5
3
Точно така. Класичен пример е мојот живот. Веќе повеќе години сум атеист а татко ми е голем (!) верник. Првите години константно се каравме бидејќи нашите размислувања беа сосем спротивни, но подоцна стана интересно и се прифативме еден со друг такви какви што сме. Можеби за мене религијата е на последно место т.е. нешто сосема безначајно, а за некој е надеж, самодоверба моќеби. Но да бидам реална (барем до каде што оди мојата реалност) Вашиот Бог ниту ги сослуѓал моите молитви, ниту пак ми помогнал во животот, а и се додека науката постои, религијата ја бришам од мојот живот.

• Ми се допаѓа
Реакции: goodgod

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
Епа биди си верник бе шефе, кој ти рекол да не бидиш верник. Ама да си земаш за право да збориш кој што треба а што не треба, извини ама не можеш.
Претходно праша нешто, еве сеа ја ќе ти одговорам. Мене ме смирува сосема друго нешто и ме прави да се чувствувам порелаксиран и поопуштен. Поточно 3 работи се, едната е рубикова коцка, другата е музика, третата не е важно како се вика ама не се вика бог или верба у бог. Кога ми треба помош наместо да се помолам идам да се соочам со проблемот. Како што за тебе е безвезе да се биде неверник, за мене е безвезе да верувам у нешто наречено Бог.
Е кога спомна семејства и сл. кажи ми еве ако родителите се атеисти, а детето верник според тебе треба и тоа да постане атеист само за да не се караат?
Не би требало да се караат ...
И навистина немам апетит да се расправам секој си има различно мислење и немислам да се контрам ...
ЧАОС ;)
Он топик : Верник сум и убаво ми е ... :svirka

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не би требало да се караат ...
И навистина немам апетит да се расправам секој си има различно мислење и немислам да се контрам ...
ЧАОС ;)
Он топик : Верник сум и убаво ми е ... :svirka
Никој не се расправа, никој не се контра. Јас мислам дека учтиво те прашав и ти одговорив на твоите прашања. Сеа јас барам одговор од тебе оти спомна семејства и одење контра. Ќе одговориш?

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
Никој не се расправа, никој не се контра. Јас мислам дека учтиво те прашав и ти одговорив на твоите прашања. Сеа јас барам одговор од тебе оти спомна семејства и одење контра. Ќе одговориш?
Па јас тои одговорив дека не би се карале посекако ... (wasntme)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Па јас тои одговорив дека не би се карале посекако ... (wasntme)
Не не, одговори ми како сеа ако родителите се верници а детето не е, тогаш детето треба да стане верник, а ако е обратно тогаш не треба да се караат? Одбегнуваш одговор или што е работата?

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
Не не, одговори ми како сеа ако родителите се верници а детето не е, тогаш детето треба да стане верник, а ако е обратно тогаш не треба да се караат? Одбегнуваш одговор или што е работата?
Ако несакав да ти одговорам нема... ;)
Како 1 : Си кажував како би било во мојот случај а не општествено земено ...
Како 2 : Секој нека оди по свој пат и нека бидат спокојни ( едноставно јас мислам дека е подобро да си верник)
И те мооолам не ми се обраќај повеќе ...
Позздрав ... :)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Не, јас мислам во мода е мислењето "денес во мода е да си атеист". |-( Каква глупост!

Еве јас на пример, цел живот сум атеист. Никогаш не сум верувала во бог ниту пак сум била религиозна личност. Моите дома никогаш не ме форсирале ниту да бидам религиозна, ниту пак да не бидам. Не ме ни крстиле, едноставно ми дале избор самата да укапирам што е што во животов.

Едноставно не можам да прифатам нешто дека е вистинито кога никогаш не е докажано дека постои. Било која религија не ми нуди никаков мир ниту пак ме тера да барам спас или помош од неа.

• Ми се допаѓа
Реакции: goodgod and slb_bobo