Дедо Мраз

Никола. Лазаров

Полноправен Член
20 ноември 2012
31
10
8
29
Kicevo
www.facebook.com
Дедо Мраз како мал многу си го сакав и бидејќи креветот ми беше блиску до елката многу се радував затоа што мислев дека кој е поблиску до елката прв ќе добие подарок од Дедо Мраз :sram.
-Го сакате ли ?
-Дали постои ?
-Што најмногу ве израдувало под елката?

dedo-mraz_508.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Дедо мраз (овој сегашниов со црвена одора) е творевина на Кока кола компани за да ги залажува капиталистичките општества на човечност.
Не се сеќаам дали сум верувал некад на ова. Можеби затоа што као копиљ сум ја имал онаа дарба да препознаам маткање или пак сум растен во реалистично атеистички свет, каде ме имаат учено со онаа поговоркана - you reap what you sow. Сум глумел лудило на нови години као дете, ама сум бил 100% свесен дека подароците всушност потекнуваат од нечиј џеб, а не торбата на Дедо Мраз. Таа торба повеќе ја идеализирам како симбол на душевно изненадување. Рецимо се дешава НГ и баш во тоа време (од 24 дек. до 15ти јан.) некој му текнало да ме изненади со пријатна посета/покана да се видиме. Тоа е за мене изненадување за НГ.

Magnolya

Истакнат Член
25 ноември 2012
10
44
113
L.A
Дедо Мраз како мал многу си го сакав и бидејќи креветот ми беше блиску до елката многу се радував затоа што мислев дека кој е поблиску до елката прв ќе добие подарок од Дедо Мраз :sram.
-Го сакате ли ?
-Дали постои ?
-Што најмногу ве израдувало под елката?

dedo-mraz_508.jpg
(facepalm)(facepalm)

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Да бевме деца па да се лажеме дека постои друго е.
Но не сме деца така да не постои. Дедо Мраз е измислен лик од приказните за деца, а идејата за подароците под елката е американски начин за лажење на малите деца. Па оди објасни му сега на мало детенце дека не постои дедо мраз - тешка работа. Затоа со текот на години сфаќаме дека дедо мраз не постои.

Рушен

Активен Член
22 октомври 2012
181
124
43
ете го кај мене се дере од оџак да сум намалел со оганот малце, му изгорел газот горе.

Кај мене тоа синоќа го правеше, па ми здосади и го викнав на по едно пивце, дојде се опивме и тој легна под елката. :zelen

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Да бевме деца па да се лажеме дека постои друго е.
Но не сме деца така да не постои. Дедо Мраз е измислен лик од приказните за деца, а идејата за подароците под елката е американски начин за лажење на малите деца. Па оди објасни му сега на мало детенце дека не постои дедо мраз - тешка работа. Затоа со текот на години сфаќаме дека дедо мраз не постои.
Па членот што ја отвори темата на аватарот ми изгледа дека е дете,а и со оглед на темите :zelen Во секој случај ако верува во Дедо Мраз греота е да му ги нарушуваме илузиите :)

• Ми се допаѓа
Реакции: 84 sk_Y ^_- and parvati

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Па членот што ја отвори темата на аватарот ми изгледа дека е дете,а и со оглед на темите :zelen Во секој случај ако верува во Дедо Мраз греота е да му ги нарушуваме илузиите :)

Во право си, со сепак вистината помалце боли. Дедо Мраз на форум нема ама има надвор на плоштад.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi