Филмски негативци и како ги доживувате

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Правете разлика меѓу антихерој и негативец. :)

Декстер е антихерој на пример, а Ханибал Лектор е прав негативец.

Иначе јас најчесто навивам за негативци, поинтересни се и повпечатливи, во повеќево филмови и серии хероите се еднодимензионални карактери создадени по ист шаблон - згодни храбри ликови со непокорлива волја и неуштливи етички и морални кодекси. Досадно.... (n)

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
А Џокерот? Неговиот карактер на психотичен лик, но неверојатно интелегентен и неговото сфаќање на модерното опшетство го прават еден од најдобрите негативци ever made up. А и глумата на Хит Леџер во The Dark Knight е фасцинантна.

Исто можам овде да го сместам и Кевин Спејси за улогите во The Usual Suspects и Se7en.

• Ми се допаѓа
Реакции: Anakin and elizabetta

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Лектор едноставно е негативец што не може да се мрази. (Посебно пак поради Хопкинс, my all time favorite.)
Брилијантен е. Просто, не е оној типичен негативец во типична приказна за кого човек би посакал што побрзо да биде надвор од кадар, туку плени со својата сталоженост и остроумност.
Тука некаде ми е и Џокерот. Исто, налудничаво брилијантен и непокорлив, а за Хит да не ни правиме муабет.
Чаки од Чајлдс Плеј, крипи човече што за некоја Х причина ме расположува.
Батката фром д дарк сајд - Дарт Вејдер, that glorious bastard.
За крај, дефинитивно еден од најомилените и покомплексни карактери - Rorschach (Роршаш ќе да му иде по нашки), тип кој верува дека прави добро преминувајќи ги границите на истото. Me likey a lot.

Си сакам бе негативци, посебно ако се неклиширани.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Какф џокер ни фул хаус не е бољи ни покер, Ханибалеее.. : ) уметник

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Лектор нема да го спомнам,чисто пошто е спомнат веќе доволно,па да не се повторувам :)
Како добар негативец го издвојувам Џим Кери во Бетмен(Riddler) и во Lemony Stickets:A series of unfortunate events
Исто така,во листата на одлични негативци би го вброил и Тефик(Tevlik) од турската серија Езел(ајде,удрете,знам дека сакате :D).

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Лектор нема да го спомнам,чисто пошто е спомнат веќе доволно,па да не се повторувам :)
Како добар негативец го издвојувам Џим Кери во Бетмен(Riddler) и во Lemony Stickets:A series of unfortunate events
Исто така,во листата на одлични негативци би го вброил и Тефик(Tevlik) од турската серија Езел(ајде,удрете,знам дека сакате :D).
Ез... овај де A series of unfortunate events? Тууу кај ме потсети да си го симнам филмчево. Пјур готик.

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Мегамајнд ...:igra...многумина негативци ме импресионирале, повеќето веќе наброени погоре...ама
11191-vader.jpg

инаку погоре во врска со дискусијата за Едвард Нортон..мене ми е незаменлив и единствен и нема филм промашен со него..чисто колку да се изјаснам.)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Френк Нити !!!
Ладнокрван килер, без емоце, без трошку људско у њега, Били Драго е исто такој јак негативац, такфа му фаца
tumblr_md1heuAQGv1qhj9zeo1_500.jpg