Филмски негативци и како ги доживувате

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Лектор нема да го спомнам,чисто пошто е спомнат веќе доволно,па да не се повторувам :)
Како добар негативец го издвојувам Џим Кери во Бетмен(Riddler) и во Lemony Stickets:A series of unfortunate events
Исто така,во листата на одлични негативци би го вброил и Тефик(Tevlik) од турската серија Езел(ајде,удрете,знам дека сакате :D).
Да се поправам,не беше Тефик туку Темуз(Temmuz) :D

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Обично филмските негативци одма ги заборавам, никој не ми останал нешто посебно во сеќавање, онака ќе прочитам за некој негативец и ќе си речам абе даа добар беше што не ми текна, ама Ралф Фајнс како Амон Гет во Шиндлеровата листа... Не знам колку време помина како го имам гледано филмов, ама кога и да се спомне негативец, секундарно ми текнува на ликот на Амон. Според мене најдобро изнесен негативец на сите времиња.
Неколку пати го изгледав филмот и тоа не поради добрината на господинот Шиндлер, ни поради целата таа приказна, ни зошто се работи за еден неповторливо добар филм, туку само поради тој лик. Уште и вистина постоел. Не знам, сум гледала стварно многу филмови, имало милиони негативци и можам да набројам десетина интересни, необични, оригинални, одлично осмислени, добро одглумени, ама за Амон Гет неможам да објаснам. И баш сакам да знам многу повеќе за него. Ваљда како што си имаме омилени глумци, пејачи и слично, си имаме и омилени негативци :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Тукo oд Дoбaр, Лoш и Грд.
Кaкoв Лектер кaкви Џoкери, oвoј е пoдoбaр. И смешен лик и лoш, се е тoa супер еднoстaвнo не мoжеш дa не гo сaкaш. Мoжеби дa не беше Иствуд пoкрaј негo, ќе ми беше oмилен лик вo филмoт, aмa кoгa стaнувa збoр сaмo зa негaтивци тoгaш oмилен ми е. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Скар од Кралот Лав.
Зарем има подобар. Уште како мала се прашував зошто лавот чувствувал толкава омраза и бил спремен да го убие сопственот брат само за да биде крал и сите да ја имаат неговата почит.
Гневноста дека не стигнал го престолот и желбата за одмазда го ставаат кај мене како најлошиот од сите, без разлика што станува збор за цртан филм.