Екстерни тестови

Marinna

Староседелец
13 април 2012
119
160
1,043
Dobro de jas na primer ucam.Pa daj neka mislat malce i za poslabite ucenici.Zasto da redat edinici bez potreba.Dosta im se tie od skolo.Mislis mene ubavo mi e koga moja drugarka ili drugar ke dobie slaba ocenka? NE. Na nekoj ne im ide ucenjeto pa nejkat da ucat. Sto ako i tie imaat visoki otcenki? Nekoj dobiva so mnogu trud a nekoj so mnigu malku.Mene kako odlicena ucenicka ne bi mi precelo i najslabiot ucenik na kraj na godina da zavrsi so site petki.Sekoj ima pravo da go dobie ona sto go saka na lesen ili na potezok nacin.
ееехх без ука нема наука

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Dobro de jas na primer ucam.Pa daj neka mislat malce i za poslabite ucenici.Zasto da redat edinici bez potreba.Dosta im se tie od skolo.Mislis mene ubavo mi e koga moja drugarka ili drugar ke dobie slaba ocenka? NE. Na nekoj ne im ide ucenjeto pa nejkat da ucat. Sto ako i tie imaat visoki otcenki? Nekoj dobiva so mnogu trud a nekoj so mnigu malku.Mene kako odlicena ucenicka ne bi mi precelo i najslabiot ucenik na kraj na godina da zavrsi so site petki.Sekoj ima pravo da go dobie ona sto go saka na lesen ili na potezok nacin.

Прво сакам да те замолам да пишуваш на кирилица, и добредојде :sreken

Сега малку околу темата: Фала богу дека на никој не му е добро кога другар или другарка ќе добие слаба оценка. А кажи ми ти дали треба еднакво да се рангираат тие што учеле повеќе или е? Лично, сметам дека тој став те цитирам ,,секој има право да го добие она што го сака на лесен или на потежок начин" е сосема погрешен. Ти си вложила труд, работа,посветеност и дисциплина и не треба да е рангирано на исто ниво со некој што воопшто не се потрудил.

14 декември 2012
12
3
3
34
Za toploto dobredojde fala :).Za so kirilica da pisuvam ne mozam zasto mie cudno taka sum naviknata(no moze da se sluci i nekogas da pisuvam).Kolku primeri znam deka niz tekot na ucebnata godina ne ucat pa na kraj izleguvaat skroz odlicni.Ne mi preostaniva nisto drugo osven da se pomiram so faktot.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Za toploto dobredojde fala :).Za so kirilica da pisuvam ne mozam zasto mie cudno taka sum naviknata(no moze da se sluci i nekogas da pisuvam).Kolku primeri znam deka niz tekot na ucebnata godina ne ucat pa na kraj izleguvaat skroz odlicni.Ne mi preostaniva nisto drugo osven da se pomiram so faktot.
Такви примери секогаш имало, има и ќе има. Овој начин на тестирање ја намалува девијацијата колку толку. :sreken
Важно : На форумов е задолжително да се пишува кирилица, затоа те посоветував ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21
14 декември 2012
12
3
3
34
Епа ако треба ќе писувам на кирилица.Во врска со тестирањето јас сум личност што за едно поставено прашање ако не го одговорам мнооогу се вознемирувам и тоа мене ми претставува срес.

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Против.Ете видовте дека нема екстерни,па знаев јас.Ќе има само пробни за основците утре математика и физика.Значи како може слични предмети па дај му бре да полагаат македонски пример или англиски,биологија тоа што ќе му треба во иднина.Инаку не сме ние ненормални да полагаме екстерни за цела година.Така нека си биде на факултет,овде се учи постепено и се одговара и добива оценка за секоја лекција.А,тоа дека некои ученици имале врски ехх тој што има секаде ќе има.Ќе ги поткупи и тие,не грижете се вие. ;)

rotkiviangela

Староседелец
10 август 2012
27
4
1,003
Јас сум '' ЗА " , ама под услов да се одвиват на правилен начин.
а , под тоа се подразбира да нема никакви покажувања и препишувања за време на тестирањето меѓу испитаниците
и самото оценување да биде реално т.е. без никакви нелегитимности.
Како на пример со беше државната матура 2012/13 г. - да не споменувам за бројните случаи за кои лично разбрав за "врски" на матурантите со оценувачката комисија.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Јас сум '' ЗА " , ама под услов да се одвиват на правилен начин.
Како на пример со беше државната матура 2012/13 г. - да не споменувам за бројните случаи за кои лично разбрав за "врски" на матурантите со оценувачката комисија.
Да не си грешка? 2013г. уште нема никој полагано. :rofl