Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
melpomena добра си бе онака набрзина да те проверам :*
Абе чисто набрзинка,не бев баш најдобро,од пренатрупеност на обврски,колата ми се расипа,платата при крај :D ....ама ништо страшно.
Ти?
Ко подизморена си или така ми се чини?Како да гледам дека ти треба замена низ темиве,успат да ти се заблагодарам што ме заменуваш едно месец дена уназад :D ....ке ти се одолжам за пефектната надокнада (wasntme)

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Абе чисто набрзинка,не бев баш најдобро,од пренатрупеност на обврски,колата ми се расипа,платата при крај :D ....ама ништо страшно.
Ти?
Ко подизморена си или така ми се чини?Како да гледам дека ти треба замена низ темиве,успат да ти се заблагодарам што ме заменуваш едно месец дена уназад :D ....ке ти се одолжам за пефектната надокнада (wasntme)
од наредната плата пола кај мене на сметка да видам него трошам јас времето за џабе и не за ситни пари :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
СДК
423449_374166209321751_398721544_n_large_large.jpg

Една слика- 1000 зборови, толку.:D

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Сакам да кажам дека им се восхитувам на луѓе кои покрај сите страдања ја држат главата исправено. Сакав да можам да бидам како нив.

Ми се случи пред некој ден, во автобус, се качи суштество кое ми остави впечаток на храбра и амбициозна жена. Трепкаше со очите, делуваше мудро и моќно, како да го држи цел свет, но во рацете носеше само двегодишно детенце. Имаше пирс на левата веѓа, најверојатно како помлада била палава и непромислена, и би и дала најмалку 30 години, а имаше само 26 години (според она што подоцна го слушнав).

Седна зад мене до сосема непознат човек кој (по моја претпоставка) го виде прв пат во животот. Патувањето траеше долго, па додека јас се досадував, тие имаа прилика да се запознаат и да започнат разговор. Намерно ги извадив слушалките за да го слушам разговорот. Нема да раскажам што чув, да не се препознае некој- се е можно, но солзи ми течеа додека слушав, а истовремено бев воодушевена. И се восхитував на храброста, на отвореноста... На тоа што покрај сите незгоди што и ги подарил животот успеала да стои на нозе, на тоа што во најтешките моменти се обидувала да се исправи.

Цел ден се чувствував потресено, исто како да го доживувам крајот на некоја книга или филм. Разликата беше што ова беше реалност. Вистинска реалност, не онаа розева што често имам навика да ја гледам

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
UnFleur why do we fall?

Онака прашање шо понекад и јас си го поставувам.
Досеа дојдов до еден клише но оптимистички заклучок.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Кога ќе завршиш работа како што треба ни фала нема да добиеш е кога ќе зезнеш анмерно одма ќе бидеш виновен!

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
UnFleur why do we fall?

Онака прашање шо понекад и јас си го поставувам.
Досеа дојдов до еден клише но оптимистички заклучок.

Може да го кажеш прво тој клише, но оптимистички заклучок. Претпоставувам дека е нешто од типот "Сами сме виновни за сопствените падови " ....!?!

Во случајот што го спомнав погоре можам да кажам дека ne е така, а и од некои moi сопствени искуствa, знам дека не е така. Моите не сакам да ги споделувам, а не сакам ни туѓите.

Сепак ме интересира твојот заклучок, после можеби и ќе одговорам на прашањето што ми го постави. :D

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
неее бе веднаш кривицата на себе...
Одговорот е: So we can learn to pick ourselves up.

• Ми се допаѓа
Реакции: UnFleur
Статус
Затворена за нови мислења.