Тајна врска со зафатен дечко

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ајде после толку време следејки го колку толку текот на темава,наместо мудри мисли и нагодувања за наводно сигурни исходи за врскава на девојчево,да напишам лично искуство.
Најпрво да започнам со она дека покрај грото овде и јас го сметам овој опстанок на дополнителнава врска на дечково за апсурд,односно во апсурндна позиција е самата Пеперутка,од мој аспект.
Но тврдењата со сигурност дека дечкото никогаш нема да ја остави таа со која е со години во врска не го подржувам.
Таа врска може да заврши исто како што и може да заврши врската на Пеперутката со тој дечко.
И третата ситуација која исто така е рамноправно возможна е дека нема да остане ниту со едната ниту со другата.
Од каде тоа тврдење дека штом е со некоја во долга врска дека таа нема да ја остави?
Ете лично јас прекинав врска од десет години.Како што нема сигурен брак,нема ни сигурна врска.
А сите други нагодувања се само претпоставка.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and slb_bobo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ајде после толку време следејки го колку толку текот на темава,наместо мудри мисли и нагодувања за наводно сигурни исходи за врскава на девојчево,да напишам лично искуство.
Најпрво да започнам со она дека покрај грото овде и јас го сметам овој опстанок на дополнителнава врска на дечково за апсурд,односно во апсурндна позиција е самата Пеперутка,од мој аспект.
Но тврдењата со сигурност дека дечкото никогаш нема да ја остави таа со која е со години во врска не го подржувам.
Таа врска може да заврши исто како што и може да заврши врската на Пеперутката со тој дечко.
И третата ситуација која исто така е рамноправно возможна е дека нема да остане ниту со едната ниту со другата.
Од каде тоа тврдење дека штом е со некоја во долга врска дека таа нема да ја остави?
Ете лично јас прекинав врска од десет години.Како што нема сигурен брак,нема ни сигурна врска.
Но тоа не значи дека ако кај тебе се случило дека и кај други ќе се случи, нели? Има тенденции да, но што ако не е така? Што ако типов стварно си бара седење на две столчиња?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Но тоа не значи дека ако кај тебе се случило дека и кај други ќе се случи, нели? Има тенденции да, но што ако не е така? Што ако типов стварно си бара седење на две столчиња?
Убаво си имам напишано дека ништо не е сигурно.Кој и да сака,неможе да ми го извади од контекст напишаното.:)
Ви благодарам,пријатно. (wave)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не е тоа работата. Овде сите напоменуваат дека не е будала типов да и` раскине на онаа другата. Но зборот е дека и над 10 години врска може лесно да пропадне, така да тоа сценарио е исто толку веројатно колку и сите други. И јас имам најмалку 3 примери од моите поблиски роднини со пропаднати врски од деценија. Годините не се гаранција за врската.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Не е тоа работата. Овде сите напоменуваат дека не е будала типов да и` раскине на онаа другата. Но зборот е дека и над 10 години врска може лесно да пропадне, така да тоа сценарио е исто толку веројатно колку и сите други. И јас имам најмалку 3 примери од моите поблиски роднини со пропаднати врски од деценија. Годините не се гаранција за врската.
Точно, повеќе е моралното воспитување. Но не може да се релативизираат работите тек така. Рецимо што е со поголема шанса во нејзиниот случај, каде типов иде 7 години со една, а во тоа време има ЕДНА година шетање опаш со дотичната? Не сакам да анализирам многу, но девојчево си побара совет.

• Ми се допаѓа
Реакции: elizabetta

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Точно, повеќе е моралното воспитување. Но не може да се релативизираат работите тек така. Рецимо што е со поголема шанса во нејзиниот случај, каде типов иде 7 години со една, а во тоа време има ЕДНА година шетање опаш со дотичната? Не сакам да анализирам многу, но девојчево си побара совет.
Абе се е океј, но и да ја остави старата не е ништо помалку веројатно сценарио. Се случувало и тоа, после 7 години некој да сфати дека веќе не иде и да проба нешто друго. Или пак и двете да се тргнат од него. Или пак тој да се тргне од двете. Се` бидува.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Абе се е океј, но и да ја остави старата не е ништо помалку веројатно сценарио. Се случувало и тоа, после 7 години некој да сфати дека веќе не иде и да проба нешто друго. Или пак и двете да се тргнат од него. Или пак тој да се тргне од двете. Се` бидува.
Се` е можно но некои работи по текот на човековата природа се повозможни.
Ќе се повторам пак ама малку во преформулирано сценарио:
1.Тип оди со некоја 6-7 години и една вечер запознава цура во некој локал. Сценарио недефинирамо. Све може, као што викаш ти може и у истиот момент да скине конци со претходната, може и ова долу, а може и да бара уште некоја.
2.Тип оди со цура 6-7 години и една вечер запознава друга. Е, ама не му се дава така, со претходнава има нешто многу повеќе од секс, а сепак сака да се проба. Иде со другава напоредно уште година, две. Што мислиш до каде ќе оди сево ова? Има некој пат што е малку трасиран и се вика човекова природа. Овде имаме никулци кон нешто што оди во правец неповолен за дотичната.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Се` е можно но некои работи по текот на човековата природа се повозможни.
Ќе се повторам пак ама малку во преформулирано сценарио:
1.Тип оди со некоја 6-7 години и една вечер запознава цура во некој локал. Сценарио недефинирамо. Све може, као што викаш ти може и у истиот момент да скине конци со претходната, може и ова долу, а може и да бара уште некоја.
2.Тип оди со цура 6-7 години и една вечер запознава друга. Е, ама не му се дава така, со претходнава има нешто многу повеќе од секс, а сепак сака да се проба. Иде со другава напоредно уште година, две. Што мислиш до каде ќе оди сево ова? Има некој пат што е малку трасиран и се вика човекова природа. Овде имаме никулци кон нешто што оди во правец неповочен за дотичната.

3. Тип оди со некоја 6-7 години и една вечер запознава цура. Почнува година дена со нејзе рекреативно да си го лае шарко без обврски. Му се гледа многу поинтересно од претходно и раскинува со старата. Новата не сака такво нешто и го остава. На крај завршува у биртија да става пари у градник на певаљка со пластична испукана уста и грудник до папок.

4. Тип оди со некоја 6-7 години и една вечер запознава цура. Почнува година дена со нејзе рекреативно да си го лае шарко без обврски. Решава дека не може да издржи со тоа темпо и ја остава новата. Се чувствува виновен пред другата, се чувствува изгубен во таа врска и не сака да продолжи со илузии и ја остава и нејзе. На крај завршува седнат дома со пиво во рака и фудбал на ТВ.

.....
1001. Тип оди со некоја 6-7 години и една вечер запознава цура. Почнува година дена со нејзе рекреативно да си го лае шарко без обврски. Старата дознава и го остава. Новата го дружи уште некое време, гледа дека нема доволно љубов и го остава.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
..........
И се така ред се редат Маре мори скоро исти постови,само различни примери.
Ко ке наиде некој со поинаков став и пост,ке му се закачиме,и пак ке го повторуваме истото.
По апла наметнување на свој став со сила врз другите,здравје.
Не ги обожавам овие како се викаат на форумов (facepalm) (незнам какви палмови) ама ке почнам да го користам,боље тој него овој (puke) :D

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and МиГ 21

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393

melpomena кога реков дека тој нема никогаш да ја остави сегашната девојка, мислев дека нема да ја остави заради девојчево со која ја изневерува. Да нема забуни.

Годините не ги наведов како главна причина поради која врската на дечкото опстојува. Туку дека тој нема никогаш ама баш никогаш да ја остави девојката заради девојчево кое ја отвори темата.
Во случај да ја остави, претпоставка, совеста него прво ќе го убие. Побогу, со години ја изневерува. И после ќе прекине и со девојка2.