Тајна врска со зафатен дечко

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
melpomena кога реков дека тој нема никогаш да ја остави сегашната девојка, мислев дека нема да ја остави заради девојчево со која ја изневерува.
Бреј. Од каде таа сигурност? Може девојчево му е послатко, има повеќе хемија со неа... Не можеш да го знаеш тоа, не може никој да го знае тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
Бреј. Од каде таа сигурност? Може девојчево му е послатко, има повеќе хемија со неа... Не можеш да го знаеш тоа, не може никој да го знае тоа.

Една година не е мал период. Од таму се дознава тоа.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Една година не е мал период. Од таму се дознава тоа.

Ех? А што е со примери кои се оставаат после 10 годишни врски, па и бракови затоа што чувствуваат дека живееле во заблуда?

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Според мене батката не ги почитува и двете и нема љубов тука ни со првата ни со втората и најдобро е пеперутката да си одлета од него и да си најде некој фин кој ќе ја почитува и сака само неа. А онаа првата кога тогаш ќе дознае и ќе го напушти.
А тој никогаш нема да се смени и секогаш ќе има повеќе девојки во исто време и никогаш нема да сака...

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
She
Не се надоврзав на твоето мислење.
Скоро сите го имаат напишано истото,обично не учествувам во вакви дискусии за совети давање,од причина што сметам дека не сум компетентна некому да давам совет на осова на две напишани реченици за проблемот.
Не сакам никого погрешно да усмерам.
Го пишав мојот став од причина што увидов дека се тврди се едно те истото а моето искуство покажуваше нешто сосема друго.
И пак ке повторам.Се може да се случи.Ако некуму му одговара да чека како втора виолина,нека чека,јас не би.

• Ми се допаѓа
Реакции: She

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ех? А што е со примери кои се оставаат после 10 годишни врски, па и бракови затоа што чувствуваат дека живееле во заблуда?
Не се тоа заблуди.
Сакаш некого и со него си извесен период,во текот на врската се случуваат и падови и успони.Ниту една врска не оди само во нагорна линија.
Но доага период кога едноставно е доста.Таа љубов останува во минатото,но немора да значи дека е заблуда.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and She

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393

Е добро ајде, наведи ја девојката дека треба животот да си го посвети на дотичниот, да чека тој да ја остави деевојката, и да верува дека после тоа ќе си бидат среќни и заљубени заедно.
И ако тоа биде, ќе биде кога ТОЈ ќе одлучи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не се тоа заблуди.
Сакаш некого и со него си извесен период,во текот на врската се случуваат и падови и успони.Ниту една врска не оди само во нагорна линија.
Но доага период кога едноставно е доста.Таа љубов останува во минатото,но немора да значи дека е заблуда.
Не реков дека само поради заблуди. Но зарем не се случило да се во врска долг период и дури после долго да сфатат дека всушност си стварале заблуди дека се заљубени? Јас познавам таков пример. Повторувам, не велам дека тоа е причина кај сите, но може да биде причина.
Е добро ајде, наведи ја девојката дека треба животот да си го посвети на дотичниот, да чека тој да ја остави деевојката, и да верува дека после тоа ќе си бидат среќни и заљубени заедно.
И ако тоа биде, ќе биде кога ТОЈ ќе одлучи.

Не сум јас овде никого да наведувам. Јас уште на почеток и` дадов одговори на нејзиното прашање од моја гледна точка. Јас нити добивам нешто нити губам нешто од нејзината одлука.

• Ми се допаѓа
Реакции: She

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
35
Совет од мене за сите дами, немојте, задржете се на достоинтвото, да не сакате и нутела како награда, тоа е за оние ,,посериозните дами,, вие бидете права дама за да ве ценат како таква