УЕФА Лига на шампиони

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
37
Скопје
Милан ме изненадија иако не навивам за нив некако ми се фаворит за титулата, но тука се и Марсеј водени од Дешамп.

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
37
Скопје
Наполи поголеми шанси имаат од Марсеј.
Добар тим се, не викам не. Ако погледнеме од страната на искуство(споредено со покажаната игра на последните натпревари) мислам дека највеќе што ќе стигнат е полу финале.

• Ми се допаѓа
Реакции: Marick14

fighter

Староседелец
22 февруари 2012
26
27
613
Добар тим се, не викам не. Ако погледнеме од страната на искуство(споредено со покажаната игра на последните натпревари) мислам дека највеќе што ќе стигнат е полу финале.
ако им се падне некој полесен тим т.е. да не е барселона или реал би стигнале до полуфинале секако, а што се однесува до аутсајдерите како што е базел мило ќе ми биде да го помине баерн слаби се оваа сезона додека базел е многу подобар и у првенството во ЛШ сепак мислам треба повеќе респект да им се даде

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Мало резиме на овие две вечери.
Синоќа Арсенал одигра фантастичен натпревар но не доволно за да помине во четврт финале. Миланпродолжи понатаму со вкупен резултат 4-3. Бенфика со победата на домашен терен против Зенит, исто така помина во наредната фаза. Вечерва пак, Апоел за прв пат во својата историја го помина осмина финалето во кое исто така беше за прв пат. Тимот на Тричковски победи во пенал рулетот против Лион со 4-3. Барселона го декласираше Леверкузен со 7-1. Меси стана првиот играч кој има постигнато пет голови на еден натпревар во лигата на шампионите.

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Баерн Минхен и Олимпик Марсеј влегуваат во четвртфиналето.
Баварците го торпедираа Базел со 7-0 и се во одлична форма како во првенството така и во лигата на шампионите. 4 гола на Гомез, 2 на Робен и еден на Милер.
Интер и покрај домашната победа со 2-1, не поминува во наредна фаза ради голот на гости на Марсеј. На италијанците водство им донесе Милито, за во 91та минута да им ги руши сите надежи Брианд. Во 93та минута Пацини од пенал ја донесе победата која ништо не значеше.

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Сега треба пак ждребка да има така?
Да да. Да се комплетираат сите дуели, и од ЛШ и од ЕЛ и после тоа ќе се одржи ждрепката. Е сеа дали ќе биде овој петок или наредниот не сум сигурен. Битно во петок ќе биде, така досеа било со години.

• Ми се допаѓа
Реакции: Marick14