Самоубиство

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
На моменти убав на моменти не.
Летото повеќе имав лоши моменти и затоа. Период ми беше, ми помина :)
Сега ич не ми е убаво во моментов ама ај.

A мислиш дека мене или на било кој друг му е розов животот?
И мене животот ми е хаотичен веќе 2 години.Никако да се опраам, таман едно ќе средиш друго испаѓа.И се така во круг.
Па зарем нема да биде досадно ако ти е се убаво и розево? Вака малце повеќе драма, перипетии, ау ова она :)

Женска и мене ме пукаат флешови секој можен ден, затоа и ме стега граден кош, од нервози, мислам дека ќе умрам ама не умирам керата!
Треба да се убијам ли?

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
A мислиш дека мене или на било кој друг му е розов животот?
И мене животот ми е хаотичен веќе 2 години.Никако да се опраам, таман едно ќе средиш друго испаѓа.И се така во круг.
Па зарем нема да биде досадно ако ти е се убаво и розево? Вака малце повеќе драма, перипетии, ау ова она :)

Женска и мене ме пукаат флешови секој можен ден, затоа и ме стега граден кош, од нервози, мислам дека ќе умрам ама не умирам керата!
Треба да се убијам ли?
Алал да ти е за храброста и издржливоста.
Издржувам и јас, ама не знам само до кога. Не само што си имам свои лични проблеми, ме стегаат и од сите страни. Мора да мислам и за проблемите на роднините пошто самите ме вклучуваат во секое проблемче.
Малце и љубовта шекна и така отиде се.
А многу нормално дека без пробблеми животот би бил досаден и глупав, ама за се си има граница.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Алал да ти е за храброста и издржливоста.
Издржувам и јас, ама не знам само до кога. Не само што си имам свои лични проблеми, ме стегаат и од сите страни. Мора да мислам и за проблемите на роднините пошто самите ме вклучуваат во секое проблемче.
Малце и љубовта шекна и така отиде се.
А многу нормално дека без пробблеми животот би бил досаден и глупав, ама за се си има граница.

Не би знаел што точно ти се случило навистина, не знам дали од мравка правиш слон, не си прв случај што вака се жалел/раскажувал мал број пациенти ми се другариве кои ги фаќаат депресии од бивши :D
Ако сакаш ќе си продолжиме муабет по пораки :)

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

Diamond

Полноправен Член
13 октомври 2012
33
23
8
Оние кои сакаат да се самоубијат од било кои причини, не заслужуваат да живеат. Многу други се молат да бидат на нивно место. Секогаш има полошо од она нашето.

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Onie koi sakaat da se samoubijat od bilo koi pricini, ne zasluzuvaat da ziveat i treba da go napravat toa. Mnogu drugi lugje se molat da bidat na nivno mesto, sekogas ima poloso od ona naseto. Najloso nesto e da te ucenuva nekoj so samoubistvo.
Каде прочита уценување со самоубиство?

Темава има многу луѓе против зашто тие што се самоубиле не можат да дојдат да ја подржат,иначе може би имале и они што да кажат (малце црн хумор ама реално е)

• Ми се допаѓа
Реакции: Avona Vi

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
На скоро секој му се има случено: “Ако не ми се вратиш ке се самоубијам...“ -.-
А демек ти ќе се исплашиш па ќе му се вратиш само за да не се самоубие?
Секој кога губи некој драгоцен и го сакал си мисли дека ако не му се врати љубениот или љубената ќе се самоубие ама тоа е чуството што го чуствува тогаш,после е потешкиот дел да се рехабилитира од раскинот,јас мислам дека тоа не е уцена туку искажување на емоциите како тој во одредениот момент се чуствува.

Diamond

Полноправен Член
13 октомври 2012
33
23
8
А демек ти ќе се исплашиш па ќе му се вратиш само за да не се самоубие?
Секој кога губи некој драгоцен и го сакал си мисли дека ако не му се врати љубениот или љубената ќе се самоубие ама тоа е чуството што го чуствува тогаш,после е потешкиот дел да се рехабилитира од раскинот,јас мислам дека тоа не е уцена туку искажување на емоциите како тој во одредениот момент се чуствува.

Верувај ги има доста што го користат како уцена, а не го чувствуваат до толку... И има многу што паѓаат на тоа. Нешто што највеќе ме нервира.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Верувај ги има доста што го користат како уцена, а не го чувствуваат до толку... И има многу што паѓаат на тоа. Нешто што највеќе ме нервира.
Многу добро знам за што зборуваш дури ќе кажам дека сум и јас од тие што го употребиле тој муабет:eek што го кажа,ама се здеси што се здеси па си сватив дека ако нема љубов од другата страна ти форсирај до недоглед,има и други риби во морето,сигурно на некоја друга ќе и значиш повеќе и тоа ќе знае да го цени.

• Ми се допаѓа
Реакции: Diamond

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Едно е уценување, сасвим друго е самоубиството коа ќе се изврши. Во вториот случај шансите за враќање назад се на минимум. Уценувањето е чисто од егоистички побуди за да се постигне резултат без да се изврши делото.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo