Па и ја сум општа гимназија, ама кај нас се делиме на општа и математичка во трета година. Ако одам во Америка, ќе треба 3та година да одам. Така да, ќе полагам предмети од математичка. Ти бидејќи си општа, ќе ги полагаш најважните предмети за општа. Не е можно да полагаш 12-13 предмети. Не си компјутер ваљда...па ја сам у гимназију, ја неам струку. Значи ли тој дека ке треба сви да ги полагам ?
Па и ја сум општа гимназија, ама кај нас се делиме на општа и математичка во трета година. Ако одам во Америка, ќе треба 3та година да одам. Така да, ќе полагам предмети од математичка. Ти бидејќи си општа, ќе ги полагаш најважните предмети за општа. Не е можно да полагаш 12-13 предмети. Не си компјутер ваљда...
знам како ти е, и на мене не ми се полагат предметите. Ама последна шанса ми е, ќе одам па шо сака нека биде!нема шансе да иду ја, знам пуно енглески али нема шансе да иду. Не ми се полагав тија предмети на крај а и неможу од други обврске, неможев да функционирав некои работе без мене.
знам како ти е, и на мене не ми се полагат предметите. Ама последна шанса ми е, ќе одам па шо сака нека биде!
Апсурдно е да ги полагаш сите предмети.. вие таму ќе одите на ШКОЛО а не на екскурзија.. таму се учи гимназија, така да ако сте вие гимназија, единствено ако има некоја разлика тогаш е можно да полагате нешто..Људи незнам дали сте прочитале или не, ама ја прочита дека може да се деси па да гу идете исту годину кт ке се вратите, а изгледа дека ке мора накрај да се полага класан испит, т.е све што е учено преко годину накрај да га полагаш и тој по сви 12-13 предмета.
а од тука ли ги бираат кој ќе оди или како што ми кажа мајка ми демек на не знам колку ученици документите се испраќаат во Вашингтон и од таму бираат 12 ученици