Размена на средношколци

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
па ја сам у гимназију, ја неам струку. Значи ли тој дека ке треба сви да ги полагам ?
Па и ја сум општа гимназија, ама кај нас се делиме на општа и математичка во трета година. Ако одам во Америка, ќе треба 3та година да одам. Така да, ќе полагам предмети од математичка. Ти бидејќи си општа, ќе ги полагаш најважните предмети за општа. Не е можно да полагаш 12-13 предмети. Не си компјутер ваљда...

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Па и ја сум општа гимназија, ама кај нас се делиме на општа и математичка во трета година. Ако одам во Америка, ќе треба 3та година да одам. Така да, ќе полагам предмети од математичка. Ти бидејќи си општа, ќе ги полагаш најважните предмети за општа. Не е можно да полагаш 12-13 предмети. Не си компјутер ваљда...

нема шансе да иду ја, знам пуно енглески али нема шансе да иду. Не ми се полагав тија предмети на крај а и неможу од други обврске, неможев да функционирав некои работе без мене.

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
нема шансе да иду ја, знам пуно енглески али нема шансе да иду. Не ми се полагав тија предмети на крај а и неможу од други обврске, неможев да функционирав некои работе без мене.
знам како ти е, и на мене не ми се полагат предметите. Ама последна шанса ми е, ќе одам па шо сака нека биде!

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
знам како ти е, и на мене не ми се полагат предметите. Ама последна шанса ми е, ќе одам па шо сака нека биде!

Ако сс среќу па јави ни како е тамо, вреди ли да се иде. Моја братучедка беше и викаше дека е туј много боље, не е Америка како што изгледа на телевизор.

littleblackdress

Полноправен Член
22 февруари 2012
96
74
18
Људи незнам дали сте прочитале или не, ама ја прочита дека може да се деси па да гу идете исту годину кт ке се вратите, а изгледа дека ке мора накрај да се полага класан испит, т.е све што е учено преко годину накрај да га полагаш и тој по сви 12-13 предмета.
Апсурдно е да ги полагаш сите предмети.. вие таму ќе одите на ШКОЛО а не на екскурзија.. таму се учи гимназија, така да ако сте вие гимназија, единствено ако има некоја разлика тогаш е можно да полагате нешто..

а од тука ли ги бираат кој ќе оди или како што ми кажа мајка ми демек на не знам колку ученици документите се испраќаат во Вашингтон и од таму бираат 12 ученици

Да, после интервјуто се праќаат апликациите за Вашингтон :)

Serendipity

Нов член
4 октомври 2012
10
5
3
28
јас стигнав во 2 круг и сеа чекам и се надевам дека ќе ми се јават дека минувам во 3ти :D под голем стрес сум само на тоа мислам бидејки поминаа 3 недели од тестирањето еве другата недела 4 ќе бидат телефонот ми е нон-стоп во раце, повик чекам :D ти беше на тестирањето?