How I Met Your Mother

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
До каде сте со серијава, во тек ли сте? Ја изгледавте ли актуелната прва епизода од осмата сезона?
Значи алал нека им е на дечкиве и продуцентскиот тим кој стои зад HIMYM, за тоа што после просечната четврта, и уште послабите петта и шеста сезона, успејаа да направат голем „камбек“ со одличната седма сезона, а еве, и првата епизода од осмата беше одлична и само ме прави уште понестрплив да дознаам што допрва ќе се случува. :)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
^ Мене па седмата сезона некако многу досадна ми беше. Почнаа да се склопуваат коцките сеа конечно, оваа новава епизода е многу добра. Девојката со жолтото чадорче... (happy)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Nighty пеер најозбилно 7цата одличен камбек?
Конкретно за новава епизода... Преку тасе од дебилизмите на Маршал и лили, жолтите чадорчиња, финоќата на Тед. Исто па исто. Умре креативноста уште по излегувањето на 5тата сезона. Кај се идеите слични на Бургерот, тролањата на Робин за трговскиот. Кај е маршал бар еднаш да изненади со своите скриени симптоми of being a man? Умре све тоа... одамна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Farfalla

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Nighty пеер најозбилно 7цата одличен камбек?
Конкретно за новава епизода... Преку тасе од дебилизмите на Маршал и лили, жолтите чадорчиња, финоќата на Тед. Исто па исто. Умре креативноста уште по излегувањето на 5тата сезона. Кај се идеите слични на Бургерот, тролањата на Робин за трговскиот. Кај е маршал бар еднаш да изненади со своите скриени симптоми of being a man? Умре све тоа... одамна.

Да, најозбилно! Зашто по петтата и шестата сезона делуваше како да може само полошо и поапсурдно... но не беше така. :)
Зошто? Затоа што конечно, по сите тие потприказни кои ни чекор не не’ доближуваа до идентитетот на мистериозната „мајчица“, конечно во седмата продуцентите решиле малку да се вратат кајшто застанаа, и откриваме една страна на Тед која се’ уште ја преболува Робин, и поради која не е во состојба да продолжи понатаму и да „истражува“, што ќе кулминира, нели, со запознавањето на мајката.
A во новата епизода, само монологот на Барни беше доволен да се пеплосам од смеа, човекот е феномен! :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Да, најозбилно! Зашто по петтата и шестата сезона делуваше како да може само полошо и поапсурдно... но не беше така. :)
Зошто? Затоа што конечно, по сите тие потприказни кои ни чекор не не’ доближуваа до идентитетот на мистериозната „мајчица“, конечно во седмата продуцентите решиле малку да се вратат кајшто застанаа, и откриваме една страна на Тед која се’ уште ја преболува Робин, и поради која не е во состојба да продолжи понатаму и да „истражува“, што ќе кулминира, нели, со запознавањето на мајката.
A во новата епизода, само монологот на Барни беше доволен да се пеплосам од смеа, човекот е феномен! :)
ЈА мислам треба да ја прекрстат Everybody loves Barney. Пошо више све е отидено во интима сентименти блабла, наместо да ме пеплосуе од смеење. Патем Барни е ѕвер као и увек. И да, моментот коа и` се пушташе на Гретел или како и да се викаше швајнштајгерот на Ханс.

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Убаво кажува Саладин, последниве сезони се далеку понеинтересни од тие првите. Затоа од една страна и се радувам што е оваа крајна, не е веќе серијата тоа што беше.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Ама foREVer, првите три сезони никој не ги пипка како најдобри, па прочитај погоре што пишав де, „...после просечната четврта, и уште послабите петта и шеста сезона...“ Камбекот го мислам во однос на четвртата, петтата и шестата. :)
Фактички, според мене, серијата тргна надолу кога Барни првпат пројави чувства кон Робин, кога доживеа сообраќајка и кога во болницата зборуваа дека во моментите пред да се случи нешто лошо, животот ти поминува пред очи, а тој ја гледаше Робин и се смешкаше. :)
Инаку, не се знае де, можно е и претпоследна да е сезонава, зашто се вели дека Тед во 2015. ќе ја има ќерката, што значи дека до 2014. има простор за сештологии. :sreken
Сепак, кога се’ ќе се сумира, една од најпостојаните и „најсвежи“ серии во долго време, секоја им чест! :)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
^ Ама јас не се согласувам дека седмата сезона беше добра колку што велиш ти. Уште одамна кажав, еве. :)

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Говорот на Барни што заслужува оскар (сумација на 7-те сезони на How I Met Your Mother во 52 секунди)! (party)

“Seven years ago when Marshall and Lily got engaged, Ted saw Robin across a crowded room and I said ‘oh yeah, you just know she likes it dirty,’ but Ted really liked her so we played ‘havvvvveeeee you met Ted?’ They went to dinner, he walked her home, shoulda kissed her. Didn’t. Lame. So he stole a Smurf penis, went back to her place, shoulda kissed her. Didn’t. Lame. He threw three parties, they kissed on the roof, but decided to be friends. Lame. Then Ted wanted to take Robin to a wedding, she couldn’t go, he went alone and met Victoria, didn’t kiss her either. Lame. Not a great closer, Ted! But he finally kissed her, they started dating. She went to Germany, Ted kissed Robin, lost Victoria. Ted did a rain dance, got Robin. Ted and Robin broke up. Robin moved to Brazil, came back with a Latin stud, Ted got jealous, got a tramp stamp (not really relevant to this story, I just like mentioning that as much as possible). I hooked up with Robin, Ted and I stopped being friends, Ted got hit with a bus, we made up. Robin and I started dating, I got fat, her hair fell out, we broke up. Robin dated Don, I dated Nora, cheated on her with Robin. I dumped Nora, Robin dated Kevin (but not for long), and then I met you and you took my grandfather’s watch but I fell in love with you anyway and you let me fart in front of you, and I asked you to marry me and you said yes and we came over here to meet little Marvin and that’s everything! Oh, and I went on The Price is Right and won a dune buggy.”

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Седмата сезона беше дно дна. Дали 5 пати се насмеав во текот на сите епизоди.
Првава епизода од осмата сезона беше благо ужасна. Исклучок ми беше 1 минутното навраќање на Барни во минатото и сцената со Клаус, свршеникот на Викторија.
Се надевам последна сезона е оваа, очигледно продуцентиве останаа без инспирација.
Лили и Маршал ми се најпостојани, мили, интересни, ама човеку, што по ѓаволите беше со нивниот дебилизам во епизодава?

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma