Ајде ако можете да најдете или ако имате постирајте некој албум со слики од таков брод на кој може да се работи ( или сте работеле )
Ајде ако можете да најдете или ако имате постирајте некој албум со слики од таков брод на кој може да се работи ( или сте работеле )
ФалаВака изгледа соба на Entertainment Tech на бродот MS Victory..само што рачунај дека тие не се crew туку staff и имаат поголеми и поубави кабини
На еден брод на Принцес исто така staff кабина..
Кабина на junior officer
Едни од најубавите кабини мислам дека ги има на Дизни бродовите, ама таму со МК пасош
Повеќе побарај на youtube
Не, туку зависи од бродската компанија. Пример на NCL без разлика што си ти ја плаќаат картата...И јас размислував да работам на брод па бев во мајоми и коузон но некако се разочарав од позициите и платите ....порано повеке пари се заработуваше.Сакав да прашам секојпат коа работис crew сам си ја плајкас картата а за staff компанијата ти ја плајка,па пиштете несто повеке за искуствата на работно место!и колкаво ниво на англиски треба да познавас за staff да работис јас сум на некое ниво на комуникација нисто повеке доколку знае некој нека пише.поззз
Имам 17 години,оваа пролет ќе направам 18.Е сега,ме интересира дали има било каква шанса ова лето да заминам на брод на 3 месеци и да се вратам за да се запишам факултет?Многу сакам да работам на брод,ако може некој поупатен да ми каже што како,би бил благодарен
6 месеци минимум е договорот, кога ќе те примат и ќе се качиш на бродот мислам дека може да го раскинеш ако сакаш ама ќе те остават каде што ќе застане бродот и ќе мора сам да се враќаш од таму. Иначе идејата не ти е лоша, треба само желба за работа и да знаеш англиски, и плус ќе го прошеташ цел свет. Така да ако веќе те примат подобро работи 6 месеци отколку само 3, факултет можеш да завршиш кога сакаш. Само не знам дали можеш со 18 години, колку што знам треба да имаш 21 зашто тогаш си полнолетен во сите земји, а и мислам ти треба искуство со работата која сакаш да ја работиш на брод.Имам 17 години,оваа пролет ќе направам 18.Е сега,ме интересира дали има било каква шанса ова лето да заминам на брод на 3 месеци и да се вратам за да се запишам факултет?Многу сакам да работам на брод,ако може некој поупатен да ми каже што како,би бил благодарен
Пријавување во агенцијата,медицински преглед,виза,авионска карта и обука значи околу 500-600 евра може и повеќе.Колку се на се кошта да отидам на брод да работам ( значи се на се вкупна цена со сите трошоци ) ?