Дали ја гледаше девојката на Youtube со лицето цело со акни како го покрива со 10 слоја на пудра?? Нејзината внатрешност можеби е најпрекрасна, но извини , првиот впечаток со нејзината појава без шминка кај сите би предизвикала определена реакција (дали жал, сочувство, скомраз и не знам какво друго чуство). Луѓето реагираат на различното па било да е убаво било да е грдо. Таа не е ниту глупава, ниту празноглава ниту плитка и површна, едноставно сака да изгледа пристојно, да не е мета на нечие исмејување во најлош случај.Така се чувствува среќно, убаво во сопствена кожа. Е сега неможеш ти како единствена различна да ги исмејуваш 90% од женската па и машката популација зошто сакаат да изгледаат убаво во свои очи а потоа и за другите. А ако пишуваш за некои екстремни случаи кои трошат по 1000 часа пред огледало, кажи Таа и таа другарка ме иритита кога ќе ми каже дека не може да излезе зошто ја мрзи да се спрема во наредните 8 часа за едно кафе и пишувај за таа шака на луѓе и потенцирај го тоа. Не јас овде да мислам дека затоа што се шминкам и дотерувам за во чаршија што за мене е нормално како и за сите други девојки , сум површна и глупа.
Можеш да изнесеш мислење дека ти е драго што си с.......ксуалка и да кажеш за искуствата твои како таква.